Mi jöhet még?

2024.06.13. 19:10

Már a telefonszámot is lopják - panaszolja felháborodva olvasónk

Illetéktelenek használják a telefonszámom, amit én 21 éve használok.

Wald Kata

Minderre úgy jöttem rá, hogy az utóbbi időben több, számomra ismeretlen ember hívott fel azzal, hogy kerestem őket telefonon, de nem tudták felvenni, ezért hívtak vissza. Az utóbbi egy hétben két ilyen megkeresésem is volt. Amiben az a különleges, hogy én az adott számokat nem hívtam. 

A híváslistámat is ellenőriztem, más a készülékemet biztos, hogy nem használhatta. 

Ráadásul, amikor az egyik ismeretlen számot visszahívtam, miközben a vonal túlsó végén lévő, egyébként szegedi hölggyel beszéltem, az autóban mellette ülő férjét is éppen akkor az én számomról hívta valaki. A férfi felvette a telefont, elmondása szerint valamilyen kft. mutatkozott be, majd amikor közölte a telefonálóval, hogy a felesége éppen ugyanezen a számon lévő előfizetővel beszél, az állítólagos kft-től telefonáló bontotta a vonalat. Rémisztő, hiszen bármilyen visszaélést elkövethetnek ezek szerint az én telefonszámomról. Felkerestem a mobilszolgáltatóm, jelezve a problémát, és kérve a segítséget a megoldásban. 

Ott azt mondták, nem tudnak semmit tenni, és azt javasolták, tegyek a rendőrségen feljelentést. A rendőrségnél pedig azt a tájékoztatást kaptam, hogy ezeket a telefonszámokat egy számítógép generálja, és megtudtam azt is, hogy a számlámon ez nem fog semmilyen negatív következményt hozni. Tehát anyagilag nem lesz következménye a duplikációnak. Azt is megtudtam, hogy nem én vagyok az egyetlen, akivel ez megtörtént. Ennek ellenére nem megnyugtató, hogy illetéktelenek az én számomról telefonálgatnak, ki tudja milyen szándékkal - egyelőre nem tudok mást tenni, mint sorra hívom az ismerőseimet, hogy ha bárki furcsa ügyben keresi őket az én számomról, akkor tudják, az nem én vagyok. És a kérdés: tényleg teljesen tehetetlen az ember az effajta visszaélésekkel szemben?! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!