Postabontás

2024.06.08. 09:00

Hiába sok a vevő, ha nincs elég pénztáros – véli olvasónk

Az önkiszolgáló pénztárgépekkel kapcsolatban több panaszt olvashattunk már a Postabontásban.

Wald Kata

20221227 Kaposvár Sok ajándék visszatér az üzletekbe így karácsony után. Nem működik, anyaghibás, rossz a ruhaméret; karácsony után azonnal megkezdődött a már hagyományosnak számító ajándékcsere. A kaposvári üzletek blokk ellenében cseréltek vagy visszaadták a vételárat. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Fotó: Lang Róbert

Én se vagyok a személytelen és sokak számára bonyolult eszközök híve, de sajnos be kell látni: van, amikor még ez is jó megoldás. A napokban az egyik barkácsáruházban vásároltam. Mikor beléptem az eladótérbe, szembetűnő volt, hogy a pénztárnál milyen hosszú sor kígyózik. Meg is jegyeztem magamban, milyen nagy szerencse, hogy én csak most érkeztem, mire bevásárlok, a sor bizonyára lejjebb apad. Vagy - gondoltam - nyitnak addigra egy másik pénztárt. Hát, sajnos csalódnom kellett. Nagyjából negyed órát töltöttem az áruházban, a kosarammal a pénztárhoz mentem, és sajnos azzal kellett szembesülnöm, hogy a sor újfent nagyon hosszú. 

A vevőszolgálat volt még nyitva, ott is lehetett fizetni, de az egyik eladó azt javasolta, inkább a másik, hosszabb sort válasszam, mert szerinte az gyorsabban halad. Hiszen a vevőszolgálatnál van, aki ügyes-bajos ügyeit intézi, ami hosszadalmas is lehet. A kérdésre, hogy miért nem nyitnak újabb kasszát, mivel bőven lehetőség, az alkalmazott válasza az volt, hogy nincs több pénztáros. Legalább tíz percig tartott, mire sorra kerültem. A helyzet azért volt különösen bosszantó, mert ott sorakoztak az üres pénztárak, pénztáros nélkül. Nos, ha nincs elég munkaerő, akkor talán önkiszolgálóra kellene cserélni a kasszákat. Még az is vevőbarátabb, mint az üres, kihasználatlan pénztárak. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!