Postabontás

2024.06.20. 07:40

Égig ér a fa a Bóbitában, itt az ideje kivágni - hívja fel a figyelmet olvasónk

Wald Kata

„Forgószél kerekedhet a város közepén” címmel jelent meg a Postabontásban az az írás, amelynek beküldője arról a fáról írt, ami a Szent Mór utca 2. alatti négyszintes társasház és a vele határos – az utóbbi években sokat emlegetett valamikori jótékony nőegyleti, művelődési házi, majd bábszínházi – Mária u. 18-as épület között sarjadt, majd nőtt egyre feljebb és feljebb. Elérte már  a lakóépület legfelsőbb szintjét, és elhagyta már a háztetőt is, megindult az ég felé. Az egyre izmosodó fa előbb-utóbb szétfeszítheti a régi házfalakat. Ideje lenni megszabadulni tőle! 

Most itt az alkalom: a Szent Mór utcában súlyos munkagépek és szorgos kezek  hetek óta közműveket bontanak és cserélnek. Hogy ezt megtehessék, le kellett bontani a Bóbitát körülvevő védőpalánk egy részét is. Tehát itt van, nyitva áll a lehetőség a nem kívánatos fa eltávolítására. E művelet ellen bizonyára a természetvédők sem tiltakoznának…

V. J

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!