Postabontás

2024.06.27. 19:04

A tiltás ellenére is pancsolnak a szökőkútban – hívja fel a figyelmet olvasónk

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Fotó: Kallus Gyorgy

Minden nyáron hangsúlyozzák, hogy a legnagyobb melegben sem szabad fürdeni a szökőkutakban. Ez több okból kifolyólag nem ajánlott, és sok helyen tiltott is. A vízben baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók lehetnek, amelyek betegségeket okozhatnak. A vizet gyakran vegyszerekkel kezelik, hogy megakadályozzák az algák elszaporodását. Ezek a vegyszerek a szembe vagy szájba kerülve, netán a bőrrel érintkezve irritációt, allergiás reakciót vagy akár mérgezést is okozhatnak. Arról nem is beszélve, hogy a nedves felületek csúszósak lehetnek, ami könnyen balesetet okozhat.

A pécsi belvárosban mindennapos, hogy a szülők beengedik a gyerekeket pancsolni. Persze teljesen érthető, hogy a gyereknek tetszik a látványosság, vágyik a hűs vízbe, de ilyenkor a szülőnek kellene elmagyaráznia, hogy miért nem szabad és miért lenne veszélyes, ha megmártózna benne a kicsi. Inkább az erre kijelölt helyeken, például strandokon és uszodákban hűsítsük le magunkat! Pécsen rendelkezésre állnak még párakapuk és ivókutak is, amit bárki ingyenesen igénybe vehet.

Név és cím szerkesztőségünkben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!