Kifogásolt körülmények

2023.10.26. 21:46

Hogy is van a kártérítés a vonatos utazásoknál? - kérdezik olvasóink

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: TÓTH IMRE

A vasúttársaságra is sajnos  igaz az, ami a legtöbb szolgáltatóra: ha ők hibáznak kártérítést nem akarnak fizetni, de ha mi tartozunk nekik akár pár száz, vagy pár ezer forinttal, fenyegetőznek, és ha kell, akár végrehajtót is küldenek. Mert micsoda dolog az, hogy szinte teljesíthetetlen feltételekhez kötik a kerékpárjegy árának visszafizetését akkor, amikor az utas azért nem szállt fel a vonatra, mert ott nem voltak megfelelők az utazási körülmények. Nem az utas hibázott, mégis őt büntetik - tette szóvá olvasónk. 

Egy másik hozzászóló a Pécs-Budapest-Pécs IC-ken uralkodó körülmények kapcsán tette szóvá a kártérítés, vagy kompenzáció lehetőségét. Mint kifejtette, nem egyszer fordul elő, hogy teljes árú jegyet vásárol, ám nem IC-kocsiban, hanem normál régi szerelvényben utazhat csak. Joggal merül fel a kérdés, hogy ilyen esetekben hogyan érvényesül az ár-érték arány, igényelhető-e vissza bizonyos összeg a jegy árából.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!