Postabontás

2022.09.04. 18:59

Ki se látszanak a gyerekek a gaztól a játszótéren - panaszolja olvasónk

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Néhány hete megjelent a Dunántúli Naplóban a levelem, miszerint Pécsen, Újhegyen, a Bor utcában szép játszótér van, csak egyetlen baj van vele, hogy be van zárva. Holott szívesen töltenének el itt sok időt a fiatalok. A gyerekek pedig jobb híján kint játszanak az országúton, ami balesetveszélyes. Az önkormányzati képviselőnk ekkor azt mondta, hogy tesznek fel kamerákat, mert a vandálok megrongálják a játékokat, majd ezek után megnyitják a játszóteret. Most ott tartunk, hogy a kamerákat felszerelték, a játszótér végre nyitva. 

Nem lehet azonban felhőtlen az örömünk. Ahol meg van repedve a beton, a rések között kinőtt a gaz, ami helyenként olyan magas, mint egy kisgyerek. Megkérdeztem az unokámat, hogy volt-e a játszótéren. Azt mondta: Mama, hogyan menjek? A gazban játsszak? Amikor felszerelték a kamerákat vajon nem látták, hogy mi a helyzet? Kérdem én, miért nem lehet rendbe tenni a területet? Nem tartana sokáig, néhány közmunkás egy fél óra alatt végezne. De nem csak itt nagy a gaz, a közelben lévő buszmegállóban is hagyták elburjánzani. Mi is Pécshez tartozunk, fizetjük az adót stb., jó lenne, ha erre a városrészre is figyelmet fordítanának a városvezetők. 

Név és cím a szerkesztőségben


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!