Online

2024.07.08. 12:28

Szavazni lehet, megkapja-e a Nobel-békedíjat Orbán Viktor (videó)

A kérdésre egy Telegram-csatorna anonim közvélemény kutatásán keresi a választ.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog a tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Kijevben 2024. július 2-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Fischer Zoltán

Megkapja-e a Nobel-békedíjat Orbán Viktor magyar miniszterelnök? – erre a kérdésre lehet szavazni

Az online szavazásra a Magyar Nemzet egyik olvasója hívta fel a figyelmet. A cikk írásának pillanatában, már közel tizennégyezren szavaztak a címben szereplő kérdésről. Ahhoz, hogy megismerjük a szavazás pillanatnyi állását szavazni kell. Az első válasz lehetőség szerint meg fogja kapni Orbán Viktor a Nobel-békedíjat. A második szerint nem kapja meg. Míg a harmadik lehetséges válasz szerint a magyar miniszterelnök nem azért dolgozik, hogy díjakat, elismeréseket kapjon. Annyit elárulhatunk, amikor a cikket megírtuk, éppen a harmadik válaszlehetőség vezetett messze a legmagasabb eredménnyel.

Mint ismert, egy nappal azután, hogy Orbán Viktor átvette az uniós elnökséget, máris Kijevben találkozott az ukrán elnökkel. Határidőhöz kötött tűzszünet megfontolását kérte Orbán Viktor miniszterelnök múlt keddi kijevi látogatásán Volodimir Zelenszkijtől. 

Pénteken már Moszkvában egyeztetett a lehetséges béke feltételeiről  Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. 

Kreml: nagyra értékelik Orbán Viktor békéért tett erőfeszítéseit

Nem üzent Joseph Biden amerikai elnöknek és a NATO-csúcs többi résztvevőjének Vlagyimir Putyin orosz elnök Orbán Viktor magyar miniszterelnökön keresztül - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak, kérdésre válaszolva.

A Kreml szóvivője ugyanakkor méltatta a magyar miniszterelnök békeerőfeszítéseit.

"Nagyra értékeljük, Putyin elnök úr is nagyra értékelte Orbán úr ezen erőfeszítéseit. Nyilvánvaló, hogy az érintett felek között egy egész sor nézeteltérés van, de Orbán úr valóban nagyon komoly kísérletet tesz arra, hogy megértse ezeknek a nézeteltéréseknek a lényegét, amit nagyra értékelünk" - mondta Peszkov.

És ma, hétfőn hajnalban a magyar miniszterelnök Pekingben folytatta békemisszióját.

A Fidesz közösségi oldalán jelentette be a kormánypárt, hogy Orbán Viktor békemissziójának következő állomása Washington lesz.

Menczer Tamás: a csatatéren nincs megoldás, ott csak halottak vannak

„Ebben a háborúban mindenki veszít. Orbán Viktor békemissziójának ezért van rendkívüli jelentősége” – hívta fel a figyelmet a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Menczer Tamás hangsúlyozta, hogy a háborúpárti politikusok a konfliktus további folytatását akarják. „Azonban ebben a háborúban senki sem győz, itt mindenki veszít. A csatatéren nincs megoldás, ott csak halottak vannak. Ezért kell azonnali és feltétel nélküli tűzszünet és tárgyalás, béketárgyalás” – emelte ki a kommunikációs igazgató. 

„Azonban minden zsarolás és minden nyomásgyakorlás, minden támadás ellenére ki fogunk tartani a békepárti álláspontunk mellett, és meg akarjuk őrizni Magyarország békéjét és biztonságát” – zárta szavait.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában