Közélet

2006.05.12. 10:00

Még nagyobb a fesztivál

Pécs | Bár az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó központi támogatásából még mintegy 40 millió hiányzik, nem marad el egyetlen kiegészítő (OFF) program sem. Összesen 209 műsor lesz június 8–17. között a fesztiválon.

Mészáros B. Endre - Dunántúli Napló

Slágereseménnyel indul már a megnyitó is, Cseh Tamás szórakoztatja a Széchenyi téren a publikumot – tudtuk meg Simon Istvántól, a fesztivál igazgatójától. A zárás is látványosnak ígérkezik, a gálán klasszikus filmekből vetítenek részleteket, melyekhez élőben többek között Udvaros Dorottya, Básti Juli, Bodrogi Gyula és Hollósi Frigyes énekli a betétdalt. Összességében igen sok ingyenes és igen olcsó (ezer forint körüli) rendezvényről van szó. Az ifi géniuszok ezúttal is birtokukba veszik a Dante Cafét, a Sétatér környékét, és félszáz művészeti bulival „vadítják” a polgárokat. A színművészetisek tucatnyi vizsgaelőadással érkeznek, és a Carmina Buranától a Szentivánéji álomig izgalmas estékre várják az érdeklődőket az Ifjúsági Házba.

A VI. POSZT díszvendége Molnár Piroska, akinek emlékezetes színpadi jelmezeiből, tárgyaiból a Kamaraszínház előcsarnokában nyílik kiállítás. Tárlatból azonban akad még néhány különlegesség, például Vata Emil díszleteiből, a meghívott festőművészek egy hét alatt megszülető alkotásaiból ugyancsak láthatunk bemutatót. Akár minden estére tervezhető egy-két koncert, Binder Károly dzsesszbulijától a Muzsikás együttes fellépésén át a Mozartot idéző oratóriumi programokig széles a választék. Jön a Csík, a Stúdió 11, az Adaggio, a Besh O Drom, Csurka László színművész pedig sanzonestet ad. Az OFF legnagyobb attrakciója mindemellett a tokiói Kyogen színház előadása lesz a Tettyén június 10-én.

A jól bevált műsoroknak: a felolvasószínházaknak, az Alexandra Könyvhét író-olvasó találkozóinak, a könyvárverésnek, a Rivalda kötet beharangozójának, a színészek főzőcskéinek most is helyet szorítanak, és ismét lézershow-val búcsúzik a fesztivál a szabadtértől.

Zenés sztárhármas a kísérő műsorok sorában

Az OFF-rendezvények közül háromra már megkezdték a jegyárusítást, a további műsorokra pedig május 23-tól lehet majd belépőket kapni. A kiemelt háromból az egyik a Városi Sportcsarnokban látható. A musical-összeállítás címe Ez sem ugyanAz – utalva a tavalyi nagysikerű hasonló, de más összetételű programra –, melyben többek között a Cabaret-ből (képünkön ebből látható jelenet), a Hairből, az Operaház fantomjából lesznek részletek Varga Miklós, Mester Tamás, Janza Kata és Détár Enikő énekével.

Varnus Xaver a Zsinagógában orgonál, és itt is felcsendül Webbertől Az Operaház fantomja. A harmadik sztárdarab pedig a Duna Művészegyüttestől a Nomád szenvedély-kígyóballada – cigány témájú zenés tánc-dráma, melynek rendező-koreográfusa Juhász Zsolt.

Varnus Xaver a Zsinagógában orgonál, és itt is felcsendül Webbertől Az Operaház fantomja. A harmadik sztárdarab pedig a Duna Művészegyüttestől a Nomád szenvedély-kígyóballada – cigány témájú zenés tánc-dráma, melynek rendező-koreográfusa Juhász Zsolt. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!