Kultúra

2010.05.10. 09:06

Művészeti utazás a török félhold körül, heteken át

Címkék#Pécs

„Utazás a török félhold körül” címmel összművészeti fesztivál kezdődött vasárnap. Három héten át zajlik a Pécs és Essen mellett szintén EKF-címet elnyert Isztambul, valamint a török kultúra bemutatása.

M. B. E.

Utazás a török félhold körül címmel összművészeti fesztivál kezdődött a városban, és három héten át zajlik a 2010-ben Pécs és Essen mellett szintén EKF-címet elnyert Isztambul, valamint a török tradicionális és kortárs kultúra bemutatása. Vasárnap müezzin szólította a belvárost imára, dervistánc, térzene és a látványos színpadi show várta a Széchenyi téren az érdeklődőket.

A további három hétben aztán újra megcsodálhatjuk a kerengő dervisek táncát, megnyílik egy különleges szőnyegkiállítás, török ételeket kóstolhatunk, és megismerhetjük a közel-keleti ország népzenéjét. A Barbakán várárokban fellép a Replikas, az Arasinda együttes, május 22-én pedig a dzsámiban Sebestyén Márta és barátai koncerteznek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Három hétig tart a török kultúrát bemutató fesztivál
[/caption]

A Török Filmhét május 13–19. között az Apolló és Uránia mozikban kortárs játék- és dokumentumfilmeket hoz, így a mozgókép segítségével pillanthatunk be Törökország mindennapjaiba, a vidéki élet tradícióiba, a nagyvárosi nyüzsgésbe.

Anatólia hegyei között barangolhatunk, végigsétálhatunk Isztambulnak a Boszporuszt átívelő hídjain. A cél Isztambul és Törökország kulturális sokszínűségének bemutatása, megismertetése a pécsiekkel, baranyaiakkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!