Közélet

2012.11.24. 18:25

Visszakapják a bányászok a járadékot?

Nem ért véget a várakozás a szerdai kormányülés után sem: a rokkant bányászok járadékának ügyében a tervek szerint csak december 5-én döntenek.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Polics József országgyűlési képviselő lapunk kérdésére elmondta, őt arról tájékoztatták, hogy a kormányülésen a rokkant bányászok számára leginkább kedvező törvénymódosítást adták vissza kidolgozásra – ez fog napirendre kerülni december 5-én. Ott már nem lesz vita, csak szavazás, hangsúlyozta a képviselő.

A javaslat szerint nemcsak azok kaphatják vissza a járandóságukat, akiktől a felülvizsgálatot követően elvették, de a további felülvizsgálatok is megszűnnének.

Ruda Sándor, a Járadékos Bányászok Szakszervezetének elnöke elmondta, ők is hallották a jó híreket, emellett olyan információkat is kaptak, hogy néhány rokkant bányászhoz megérkezett a határozat, amely szerint az ellátásukat visszamenőleg megkapják. Ez azokra vonatkozik, akiknek a jövedelmét korábban megszüntették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!