Közélet

2010.07.14. 17:21

Hőségriadó a megyében is

Az előrejelzés szerint csütörtökön és a következő két napban is forróság várható, a meteorológiai szolgálat a Dél-Dunántúlra is kiadta a piros hőségriasztást.

H. Zs.

Szerdán még nem okozott különösebb problémát a hőség, annak ellenére, hogy kora délután a megye több településén is megközelítette a hőmérséklet a 35 Celsius-fokot, sőt Mohácson meg is haladta ezt az értéket.

Az Országos Mentőszolgálat megyei ügyeletesétől kapott tájékoztatás szerint közel húsz százalékkal érkezett hozzájuk több riasztás, mint egy átlagos napon, leginkább idős emberek lettek rosszul a hőség miatt, akik vérnyomás-ingadozásra és mellkasi fájdalmakra panaszkodtak. A megyei katasztrófavédelem ügyeletén nyugalom volt, egyelőre nem tapasztalták a forróság hatásait.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Működik a permetkapu
[/caption]

Pécsett üzembe helyezték a Széchenyi tér alján a permetkaput, amely azonnal nagy népszerűségre tett szert. A városháza előtt felállított sátorban pedig ásványvizet osztottak a hőség elől ide menekülőknek. A megye többi nagyobb városában is ivóvízzel segítik a járókelőket a forgalmasabb helyeken, illetve az önkormányzatok átütemezték a szabadban dolgozó közmunkások munkaidejét, akik a legtöbb településen hajnali öt órától dolgoznak délig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!