Közélet

2014.05.26. 08:03

Hétszázmilliós beruházás kezdődött a kórházban

Címkék#mohács

A napokban hivatalosan is elkezdődött a mohácsi kórház rehabilitációs osztályának átépítése és felújítása.

Máté B. (Dunántúli Napló)

A beruházás hétszázmillió forintos pályázati támogatásból valósulhat meg, amit még akkor nyert el az intézmény, amikor az önkormányzat fenntartásában működött. Szekó József, Mohács polgármestere ennek kapcsán úgy fogalmazott az építkezés elindulásakor, hogy bár már az állam a működtető, a város továbbra is minden segítséget megad a kórház versenyképességének megőrzéséhez, a betegek minél színvonalasabb ellátásához. Négy év alatt összesen egyébként két és fél milliárd forint pályázati támogatás érkezett a kórházhoz.

Megújul többek között a belgyógyászati osztály, erre a fejlesztésre 1,1 milliárd forint áll rendelkezésre. A munkálatok építészeti és gépészeti felújításokra is kiterjednek, azok részeként a belgyógyászaton két-három ágyas, fürdőszobás betegszobákat alakítanak ki. A kardiológiát, a gyógyszertárat, a gyermekosztályt is érintő beruházás egyik elemeként az épületre egy újabb szintet húznak fel, ott majd a neurológia kaphat helyet. Ezt megelőzően pedig már ősszel elkezdődött a neuro-pszichológiai pavilon teljes rekonstrukciója.

M. B. (Dunántúli Napló)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!