Közélet

2010.06.01. 12:03

Baleset és életveszély a parkerdőkben

Címkék#Pécs

A Pécs Holding tájékoztatása szerint a jelenlegi szélsőséges időjárási körülmények következtében a nagymértékű esőzés feláztatta a cég kezelésében lévő közterek, parkerdők talaját.

forrás: Pécs Holding

Az időjárás előrejelzés szerint további csapadék és viharos szél várható, melynek következtében bármikor faágak törhetnek le, illetve fák dőlhetnek ki gyökerestől a felázott talajból.

A Holding megkéri a természetbarátokat, hogy a Felsőgyükési úttól Dömörkapun át a Mandulás-Misina-Tubes-Remeteréten keresztül az Égervölgyig terjedő Mecseki Parkerdőt valamint a Malomvölgyi Pihenő és Parkerdő területeit átmenetileg ne látogassák.

Felhívják a figyelmet továbbá, hogy a város területén lévő parkokban, járdák, közutak melletti fásított részeken is körültekintően közlekedjenek, mivel a faállomány lombkoronájának tömege is megnövekedett a nagy mennyiségű csapadéktól, emiatt könnyebben törhetnek le a kisebb- nagyobb vázágak. A fentiekben leírtak miatt baleset- és életveszélyes helyzetek állhatnak elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!