Közélet

2012.07.03. 19:38

400 ágyas: ősszel indulhat a munka

Címkék#Pécs

Úgy fest, már nem sokáig konganak majd üresen a pécsi 400 ágyas klinika folyosói: hamarosan ugyanis elkezdődhet a rekonstrukció.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

A Dunántúli Naplóban már többször írtunk a klinikai tömb felújításáról – illetve annak csúszásáról. A építtetőre vonatkozó közbeszerzést tavaly februárban indította el az egyetem, amelyet tavaly júniusban eredménytelennek nyilvánítottak, mivel az ajánlatok ára jóval magasabb volt a vártnál. (A szükséges területeket ugyanakkor addigra ki kellett üríteni, hiszen az építkezés akkori kezdetére készültek.)

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Egykor folyosó és műtő, most felújításra váró üres terem: a klinikai tömb készen áll a nagyrekonstrukcióra (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

Az egyetem az eredménytelenné nyilvánítás után azonnal indítani szerette volna a második közbeszerzési eljárást, ám az ajánlattevő cégek közül három jogorvoslati kérelmet nyújtott be a közbeszerzési döntőbizottsághoz. Az első eljárást így jogszerűen csak 2011. november végére lehetett lezárni – azóta a második közbeszerzés folyik. Vagyis: talán csak eddig folyt.

– Reményeink szerint jövő héten a közbeszerzési döntőbizottság döntést hoz, s így minden akadály elhárul a beruházás megkezdése elől – tudtuk meg Ruzsa Csabától, a Pécsi Tudományegyetem gazdasági főigazgató-helyettesétől. – Márpedig ha így lesz, akkor reményeink szerint augusztusban jöhetnek a szerződéskötések, szeptemberben pedig a munkagépek.

----------------------------------------------------------------------
Ön szerint 2014 tavaszára felújítják-e a 400 ágyas klinikát? Szavazzon a középső hasábban!
----------------------------------------------------------------------

Így pedig 2014 tavaszára készen lesz a felújítás. Fontos hangsúlyozni, hogy az események a Pécsi Tudományegyetemtől függetlenül zajlottak, jogértelmezési kérdések kerültek csupán elő – mi eddig is és ezután is mindent megteszünk azért, hogy minél előbb induljon a rekonstrukció „munkás” része.

Korábban írtuk:
--------------------------------------------------------------------
400 ágyas: nyáron jönnek a gépek
400 ágyas: a kapavágásra várni kell
Tavasszal kezdődhet a 400 ágyas klinika felújítása
400 ágyas: novemberben már kezdenék
Eredménytelen a pécsi 400 ágyas klinika felújítási pályázata
---------------------------------------------------------------------

Költözködés

Az építkezés első üteme 15 hónapot vesz igénybe, ami 2012. szeptemberi építkezéskezdetet feltételezve 2013. decemberi befejezést jelent.
A második ütemben kerül sor a B szárny felújítására, ahonnan az ott most működő osztályok átköltöznek az új épületszárnyakba. Az ütemterv pontosan kidolgozott, de annak véglegesítése az építtető céggel történt megállapodás után lesz lehetséges.

Hogyan alakul át a tömb?

Az épület a tetőszinti felépítménnyel együtt 11 szintes.
Az átalakítás alapterülete22 179 m2
Az új bővítmény alapterülete1 713 m2

A baranyai napilapra ITT fizethet elő!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!