Hírek

2006.05.14. 15:00

Fogadóirodák nyerésben

Komoly bevételnövekedést könyvelhetnek el az előzetes számítások szerint a magyarországi fogadóirodák a nyári labdarúgó-világbajnokság alatt. A Szerencsejáték Zrt.-nek egy átlagos évben 8-10 milliárd forint bevételt termelnek a sportfogadások.

B. K.

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy a foci vb és EB, valamint az olimpia évében egy-másfél milliárd forinttal megnő a sportfogadások bevétele, erre számítunk idén is" – mondta el kérdésünkre Somorai László, a társaság szóvivője. Az idei évre tervezik, hogy beindítják az internetes fogadást a tippmix esetében, de ez nem biztos, hogy a világbajnokságig megvalósul. „Több játékunk már interneten is játszható, ennek a folyamatnak a következő lépése, hogy a tippmix is felkerül a világhálóra. Ez azonban csak akkor történhet meg, ha a rendszer próbaüzeme beválik, s az internetes fogadások ugyanolyan biztonságosak lesznek, mint a személyes játék" – hangsúlyozta Somorai László. A Szerencsejáték Zrt. nem tervez külön akciót idén nyáron, de szeretnék felhívni a figyelmet a világbajnokságra. Budapesten és vidéken is igyekeznek majd népszerűsíteni a sportfogadást a kivetítők, sörsátrak környékén.
A világbajnokság ideje alatt lepipálhatják az állami céget az online fogadóirodák. Becslések szerint a négy internetes portál forgalma 1,4-1,8 milliárd forint körül alakul majd a vb alatt. „A szokásos havi bevételek 80-100 százalékos növekedésével számolunk" – közölte érdeklődésünkre a Sportingbet magyarországi képviselője. A cégnek jelenleg 34 ezer regisztrált tagja van az interneten, de a világbajnokság végére szeretnék elérni a negyvenezres határt. A Sportingbet nem tervezi, hogy a világbajnoksághoz kapcsolódó rendezvényeket támogatna. Inkább akciókkal próbálja fogadásra bírni az embereket, például visszafizeti a vesztes téteket.


A Sportingbetnél – ellentétben a tippmixszel – már most lehet fogadni a világbajnokság végső győztesére. Jelenleg Brazília elsősége ér a legkevesebbet: a fogadók pénzük 3,75-szörösét nyerhetik meg, ha a dél-amerikai csapatra teszik a tétjüket. Németországot tartják a második legnagyobb esélyesnek a fogadók, akiknek a csapat győzelme 8,5-szeres pénzt hozna. Brazília és Németország végső győzelmére is milliós nagyságrendben érkeztek már a tétek. A másik véglet Trinidad és Tobago, amely győzelme a jelenlegi állás szerint 1500-szoros pénzt ér. A válogatottak nyerési esélyei még a vb előtt is jelentősen változhatnak. Wayne Rooney közelmúltbeli sérülése után például nagyban csökkentek az angol csapat győzelmi reményei, ez a fogadóirodáknál is megmutatkozott A Sportingbetnél még így is a negyedik legesélyesebb válogatott a szigetországi, amely elsősége kilencszeres pénzt hozhat a fogadóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!