Kosárlabda

1 órája

Megszakadt a pécsi lányok sorozata: a Szekszárd nyerte a hibátlanok csatáját

A bajnokságot ötből öt győzelemmel kezdő NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata 92–72-re kikapott Szekszárdon a KSC-től az NB I. hatodik fordulójában, s ezzel megszakadt Zseljko Djokics együttesének remek szériája.

Szabó Dániel

A hatodik fordulóban újabb rangadó várt az NKA Universitas Pécs csapatára, amely a szintén hibátlan Szekszárd otthonában vendégeskedett vasárnap este. A pécsiek vezetőedzője, Zseljko Djokics ezúttal ellenfélként térhetett vissza egykori sikerei helyszínére. 

nka, djokics
Elszenvedte első vereségét a bajnokságban az NKA Universitas Pécs 
Fotó: Löffler Péter

Az első két negyedben hullámzóan teljesítettek Heldék, a KSC szinte végig vezetett, de a második etap elején volt egy erős időszaka a vendégeknek, amikor magukhoz ragadták az előnyt, a nagyszünetre viszont ismét megléptek 8 ponttal a tolnaiak. 

A félidei szünetet követően is jobban kosárlabdázott a házigazda, az NKA már nem tudott visszakapaszkodni a meccsbe, így elszenvedte szezonbeli első bajnoki vereségét.  

KSC Szekszárd–NKA Universitas Pécs 92–79 (28–22, 23–21, 16–13, 25–23)

Női kosárlabda NB I., 6. forduló. Szekszárd. Vezette: Montgomery-Tóth, Goda, Varga-Záray. 

NKA Pécs: Studer 9, Rátkai 4, Held 22/12, Török 2, Kiss A. 7. Csere: Zsebe-Weninger 10/6, Reisingerova 15/3, Olawuyi 4, Tóth O., Smailbegovic 6/6. Vezetőedző: Zseljko Djokics. 

Ez következik: NKA Universitas Pécs–Campobasso (Európa-kupa, Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 18.00. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában