Súlyemelés

2 órája

Öt világcsúcsot ért el Gyurkovics Ferenc a világ tetejére vezető útján

Horváth László

Fotó: Koncz Márton

Világbajnok lett Gyurkovics Ferenc (45) a súlyemelők masters (veterán) világbajnokságán. A finnországi Rovaniemiben rendezett vb-n nyerte meg a 109 kilós súlycsoportot a 45 évesek mezőnyében úgy, hogy öt világcsúcsot ért el, miközben az egész korosztály legjobbjának választották meg. A Pécsi Súlyemelő Egyesület elnöke (és egyben versenyzője) szakításban 141, lökésben pedig 180 kilót ért el, az összetett eredménye 321 kiló volt, valamennyi világrekord. 

– Nagy dolog ez az életemben, büszke vagyok rá – mondta Gyurkovics. – Főleg azért, mert 12-en indultak a súlycsoportomban. Ezek után sem lesz azonban leálllás a számomra, készülök a közelgő felnőtt magyar országos bajnokságra, ezen korábban már 16-szor győztem. És persze már gondolok a jövő évi masters vb-re, amely Las Vegasban lesz. 

A Pécsi Súlyemelő Egyesülettel kapcsolatos a hír, hogy a klub fiatal tehetsége, Horváth Márk második helyet szerzett a Szombathelyen lebonyolított ifjúsági ob-n a súlycsoportjában, 97 kg-ot szakított és 126-ot lökött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában