Paralimpia

2024.09.05. 18:01

Nagy csatában szerzett bronzot Párizsban Pap, hatalmasat hajrázott Hotz

Már biztos, hogy a szigetváriak büszkesége, Pap Bianka éremmel tér haza a párizsi paralimpiáról. A 400 méteres gyorsúszás fináléjában a harmadik helyen csapott célba. A szintén az S10-es kategóriában versenyző Hotz Csenge nagyot hajrázva lett hetedik.

Kvanduk Bence

Fotó: Getty Images/Sean M. Haffey

Kiválóan kezdődött a csütörtöki nap baranyai szempontból is Párizsban a paralimpián, hiszen a 400 méteres gyorsúszás S10-es kategóriájában a Pécsi Vörös Meteor Sportkör ifjú sportolója, Hotz Csenge, valamint a szigetvári születésű Pap Bianka is megszerezte a tagságot a délutáni döntőben.

A paralimpiai újonc Hotz az első előfutamban szerepelt, s szoros küzdelemben a 4. helyen zárt. Összesítésben a 8. legjobb időt úszta meg.

Pap a második előfutamban lengyel és angol riválisával óriásit harcolva győztesként csapott a célba, így magabiztosan készülhetett a fináléra.

A döntőben Pap végig az első hármasban hasította a vizet, Hotz lemaradt az elsőkről. Kétszáz méter után a szigetváriak büszkesége a második helyen volt, de a hajrára lemaradt a kanadai Aurélie Rivardról és az amerikai Alexandra Truwitról, így bronzot szerzett 4:35.63-as idővel. Hotz szépet hajrázott, s a hetedik helyen csapott a célba.

Az SM9-es női 200 méter vegyes előfutamának legjobb idejét úszó Konkoly Zsófia fináléja várhatóan 18.53 körül kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában