Labdarúgás

2024.09.09. 13:07

A Fradit kapta a kupában a PMFC

Kvanduk Bence

Fotó: Kovacs Liliána

Hétfőn délelőtt sorsolta ki a Magyar Labdarúgó-szövetség a Simple Női Kupa 4. fordulójának sorsolását, amelyben már az élvonal együttesei, így a PMFC is érintett volt. Ez alapján a pécsi lányok hazánk legerősebb együttese ellen készülhet, hiszen a Ferencvárosi TC látogat majd a Stadion utcába október elején. Az a későbbiekben derül ki, hogy 5-én vagy 6-án rendezik a találkozót.

A forduló során csak két olyan csata lesz, amelyben NB I.-es együttes alacsonyabb osztályú ellen mérkőzik. Az NB II.-es Újpest a Szegeddel találkozik, illetve a Budaörs a Győrrel. Emellett lesz második vonalbeli gárdák közötti csata is, a Dunaújváros és a Nyíregyháza meccse. Minden más esetben két élvonalban szereplő együttes vív a továbbjutásért.

A kupában a PVSK is érdekelt volt, de az első fordulóban egy 12–0-s vereséget követően búcsúzott. A Vasút jelenleg 0 ponttal áll egyébként az NB II. Nyugati csoportjának utolsó helyén két fordulót követően. Vasárnap a Dunaújváros vendéglátójaként 9–0-ra kapott ki, míg a nyitó fordulóban nem állt messze attól, hogy meglephe a Nagykanizsát. A 90. percben tudott újra vezetést szerezni akkor a hazai csapat, s nyert 2–1-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában