Ritmikus gimnasztika

2024.08.08. 12:36

Valóra vált az álmuk: mindent beáldoztak a siker érdekében, válogatott meghívót kaptak

Móga Richárd

Forrás: Pécsi RGSE

A 2024-es párizsi olimpia árnyékában ugyan, de a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület minden versenyzője kőkeményen dolgozik, ráadásul igazi örömhír, hogy két baranyai kiválóság is ott lesz a jövő évi junior együttes kéziszer válogatottjában.

Kachovetz Kinga és Péter Panna a kéthetes válogató edzőtáborban közreműködő edzők, valamint a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség szakvezetőinek döntése értelmében került be a 2025. évi Junior Együttes kéziszer válogatott nyolc fős keretébe.

– Hosszú út vezetett idáig, hogy hat budapesti lány mellett két vidékiként a mi egyesületünk sportolói kerültek be a válogatottba – nyilatkozta lapunknak Heszné dr. Laczó Andrea, a Pécsi RGSE sportigazgatója. – Kinga és Panna egyaránt 2011-ben születtek, saját nevelésű versenyzőink, hiszen már 5 éves koruk óta a Pécsi RGSE-be járnak edzeni. Azóta minden hétköznap 2,5-3 órát készültek, havonta jártak hazai és külföldi versenyekre. Tudatosan készültek a junior válogatottságra, mindkettőjüknek nagy álma volt ez. 

Érdemes megjegyezni, hogy számukra ez nagyon nagy változást jelent majd, hiszen augusztus végétől Budapestre kell költözniük, magántanulók lesznek azért, hogy a napi 8-9 órás edzéseken részt tudjanak venni. Kemény felkészülési időszak vár rájuk, több verseny után pedig júniusban Tallinn városában Európa-bajnokságon, Szófiában pedig Világbajnokságon lesz lehetőség bizonyítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában