TCR World Tour

2024.08.04. 17:12

Kiforgatták Micheliszt, de visszaszerzett néhány pozíciót

Kvanduk Bence

Forrás: Michelisz Nobert

Nem kezdődött rosszul a címvédő Michelisz Norbert számára a TCR World Tour uruguayi hétvégéje. A baranyai pilóta 30 kilogrammnyi plusz súllyal is megszerezte a kvalifikáción a harmadik pozíciót, s ezzel növelte előnyét az összetett pontverseny élén.

A vasárnapi első futam már más tészta volt. A pole-ból rajtoló Yann Ehrlacher nyerte meg a futamot, aki jól jött el a rajtnál. Marco Butti balesete miatt viszont a pályára küldték a biztonsági autót, így a mezőny a ködös időben vonatozott mögötte.

A francia az újraindítást is jó ütemben kapta el, mögötte pedig az Azcona-Michelisz Hyundai-os páros száguldott.  Mögöttük Thed Björk próbált előretörni, s ez rövidesen sikerült is neki. Ezt követően újra jött a safety car, így eltűntek a különbségek ismételten.

Bő négy perce maradt a versenyzőknek így a futam végén, hogy újra megpróbáljanak jobb helyezést összehozni. Micheliszt Urrutia támadta, s ki is forgatta, így a magyar versenyző két pozíciót is vesztett. Girolami ugyan maga elé engedte a társat, de közben Ma elment mellette. Nagy csaták árán végül az ötödik helyre hozta fel Michelisz a Hyundait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában