Labdarúgás

2024.08.25. 19:59

Kegyetlen vendég volt a nyitányon a Siklós és a Villány

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Csonka fordulóval ugyan, de vasárnap megkezdődött a Baranya vármegyei I. 2024/25-ös idénye, és igencsak eseménydúsra sikeredett a nyitány.

Kegyetlen ellenfél volt a nyitányon a Villány.
Kegyetlen ellenfél volt a nyitányon a Villány.
Forrás: Villány TC

A sorsolás úgy hozta, hogy a címvédő a tavalyi pontvadászat sereghajtójának otthonában kezdett. Ennek ellenére előzetesen sem lehetett egyoldalú meccsre számítani, hiszen mindkét oldalon nagy játékosmozgás volt a nyáron. Mindenesetre a vendégcsapat az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, köszönhetően Ulakity és az új nyári szerzemény, Illés Szabolcs találatának.
A fordulást követően még izgalmassá tette az ütközetet a házigazda, de a Villány megőrizte előnyét, s hazavitte a három pontot.

Nagykozár–Villány 1–2 (0–2)
Nagykozár. Vezette: Bánfai (Mehringer, Pap T.). Nagykozár KSE: János G. – Fröhlich, Cserneczky, Bischoff, Meretei – Duraku Z., Babai, Sziládi, Szaniszló – Duraku E., Kiss K. Villány TC: Szabó B. – Ulakity M., Csernyánszky, Forró, Szücs B. – Horváth D., Lehota, Kovács K., Illés Sz. – Ulrich, Gellén.
Villányi gólszerzők: Ulakity M., Illés Sz.

A Harkány az elmúlt szezont még a vármegye kettőben töltötte, de a következő hónapokban egy újjáalakult együttessel egy osztállyal feljebb bizonyíthat. Kezdésnek a Siklós következett, méghozzá hazai környezetben, így stílusosan, egy szomszédvári rangadóval indult mindkét fél számára a bajnokság.
A hazai alakulat idénybéli első találatát lehetett ünnepelni, miután Sőrés Benjámin büntetőből eredményes volt még az első félidőben, de igazán Bíró Ferenc nevethetett a végén, hiszen az első játékrészben már kétszer, a szünet után pedig harmadszor is betalált együttese, így győzelemmel kezdett a tavalyi szezon meglepetéscsapata.

Harkány–Siklós 1–3 (1–2)
Harkány. Vezette: Laki (Horváth Gy., Véghelyi). Gyógyfürdő Harkány: Király Zs. – Kovács G., Füzes, Vida, Keresztes M. – Juhász L., Mang, Tar A., Sőrés – Tavali, Szabó D. Vezetőedző: Szabó Zsolt. Alpassport Siklós: Bogdán B. –Borka, Kozma, Látschám, Ignácz O. – Gyimesi, Pólics, Hornyák, Rotaru – Könyvásó, Kelemen F. Vezetőedző: Bíró Ferenc.
Gólszerzők: Sőrés B. (büntetőből), illetve Borka, Látschám, Ignácz O. (büntetőből).

Az első fordulóra kiírt PVSK–Bóly mérkőzést szeptember 4-én, 17.30-tól, míg a Mohács–Komló összecsapást szeptember 18-án, 17 órától bonyolítják le.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában