Labdarúgás

2024.08.25. 07:00

Egy szomszédvári rangadóval indul a vármegyei őrület, ahol már nem babra megy a játék

Csonka fordulóval kezdődik vasárnap a 2024/25-ös AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokság. Igaz, így is pályára lép az újonc Harkány, a tavalyi szezon meglepetéscsapata, a Siklós, az elmúlt idény sereghajtója, a Nagykozár, valamint a címvédő Villány.

Móga Richárd

Forrás: Harkányfürdő SE - Gyógyfürdő Harkány

Augusztus 25., vasárnap, 17.30 
Harkány–Siklós 
Nagyon sokáig úgy álltak a dolgok, hogy több vármegye kettőben vitézkedő labdarúgócsapat is vállalja az osztálylépést, független a tavalyi szerepléstől, de végül csak az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei II.-es bajnokság ezüst­érmese, a Harkány teszi próbára magát Baranya legjobbjai között. Ráadásul látszólag nem csak egy gyors kitérőt tenne a klub. A csapat irányítását nyáron Szabó Zsolt vette át, aki nagypályás labdarúgóként megfordult a Siklós és a PMFC csapatában, futsaljátékosként pedig az Újpest FC, a Markersdorf és a St. Pölten együttesében is kipróbálhatta magát. Korábban Ausztriában utánpótlás­edzőként tevékenykedett, illetve tavaly Weinert munkáját segítette játékos-edzőként. A legújabb asszisztens edző pedig Tar András, aki még 2015/16-ban meghatározó tagja volt az ugyancsak ezüstérmet szerző harkányi brigádnak. Korábban a Siklós FC, a PVSK, a PMFC és a Kozármisleny labdarúgócsapatában játékosként, a Szentlőrinc és a Kozármisleny együttesében pedig még edzőként is letehette névjegyét. Hatalmas játékosmozgás ugyan nem volt, de azért az új arcok komoly különbséget jelenthetnek. Ezzel szemben a tavalyi szezon egyik meglepetéscsapata, a Siklós kilenc felkészülési meccset játszott, s elég jól muzsikál együtt az alakulat. Sikerült igazolni egy gólérzékeny támadót Kelemen Ferenc személyében, így könnyen lehet, hogy vele még magasabbra lehet majd szárnyalni. 
Szabó Zsolt, a Harkány vezetőedzője: – A felkészülésünk végéhez értünk, ahol egyből egy rangadóval kezdünk. Friss, feljutó csapatként ugyan nem mi vagyunk a pontvadászat esélyesei, ahogy ennek a találkozónak sem. Ennek ellenére győzelmet várok, ami megadhatja az alaphangot a további meccsekhez. A hétvégi ütközettől pedig egy végletekig feszült, pikáns párharcot várok, igazi rangadó hangulattal. 
Bíró Ferenc, a Siklós vezetőedzője: – Természetesen tudjuk, hogy egy sikerre éhes együttes fog bennünket fogadni vasárnap délután. Nehéz párharcra számítok, mivel soron következő ellenfelünk most jutott fel, élvezhetik a hazai pálya előnyét, az pedig még nyíltabbá és kiélezettebbé teszi a meccset, hogy egy szomszédvári rangadóról van szó. Mindenesetre csapatom hosszú felkészülésen van túl, kemény vetélytársak ellen játszottunk, ahol ugyan kijöttek a hibák, de úgy gondolom, hogy a főpróbánk már jól sikerült. Sajnos lesznek hiányzóink, de jól tudom, hogy akik helyettük szerepet kaphatnak, azokra maximálisan számíthatok, s megoldják majd a rájuk bízott feladatokat! Egy szó mint száz: egy célunk lehet csak, hogy hazahozzuk a három pontot Siklósra!

Egy szomszédvári rangadóval indul a vármegyei őrület.
Egy szomszédvári rangadóval indul a vármegyei őrület.

Nagykozár–Villány 
A Nagykozár sereghajtóként zárta a 2023/24-es idényt, de az új igazolásoknak köszönhetően lehet reménykedni egy eredményesebb szereplésben. Ezzel szemben a Villány címvédőként várhatja a hétvégi rajtot, ráadásul egy új trénerrel, Nagy Gáborral a fedélzeten. Új nevek vannak a túloldalon is, így ha az elmúlt hetekben sikerült összeszokni, a vezetőedzőnek pedig megtalálnia a legacélosabb felállást, akkor jó eséllyel pályázhat ismét az aranyéremre a Villány. 

Az első fordulóra tervezett PVSK–Bóly mérkőzést szeptember 4-én, szerdán 17.30-tól bonyolítják le, míg a Mohács–Komló összecsapásra szeptember 18-án, 17 órakor kerül sor a Mohács Újvárosi Stadionban. 

Vármegyei I. osztály
 

 1.Bóly00000-00
 2.Harkány00000-00
 3.Mohács00000-00
 4.Nagykozár00000-00
 5.PTE PEAC II.00000-00
 6.PVSK00000-00
 7.Siklós00000-00
 8.Komló00000-00
 9.Villány00000-00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában