Labdarúgás

2024.08.27. 19:55

A PMFC az Atomvárosban begyűjtötte a három pontot

Visszatért a bajnokságban is a siker útjára a PMFC labdarúgócsapata, amely az NB III. 5. fordulójában a Paks tartalékjai felett aratott sikert.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Tudta a PMFC, hogy Pakson már muszáj nyernie, hiszen két vereségével elkezdett lemaradni a feljutásért küzdő riválisokkal szemben. Ennek szellemében már a 4. percben veszélyeztetett a Pécs. Egy szögletet követően Rabatin elé készítettek le a társak, akit teljesen egyedül hagytak a hazaiak. A középpályás jó 20 méterről tekert a bal felső felé, de a paksiak eheti igazolása, a nyolc évet Olaszországban légióskodó, majd a Fehérvár és a Mezőkövesd kapuját védő Kovácsik Ádám bravúrral kitolta a labdát.

A vezetést így is a pécsiek szerezték meg, igaz, jó fél órát kellett rá várnia a csapatot szép számban elkísérő rajongóknak. Ekkor Fejős balról érkező beadását követően nem tudtak felszabadítani a hazaiak, s a jobbról érkező Szalánszki a rövidbe belsőzte a labdát. Ekkor már nem tudott mit tennie az atomvárosiak új hálóőre.

A fordulást követően gyorsan növelhette volna előnyét a PMFC. Egy balról érkező beadást Füredi az ötösről, kissé jobbról fejelhetett kapura, de ekkor Kovácsik ismét bravúrral hárított.

A 70. percben aztán eldöntötte a három pont sorsát a PMFC. Fejős beadását Ikonomou bólintotta a kapuba az ítélet időben. Ezt követően nem is esett több gól, így a Pécs elhozta az Atomvárosból a pontokat.

Paks II.–PMFC 0–2 (0–1)
Labdarúgó NB III.,Dél-nyugat, 5. forduló. Vezette: Iványi G. (Aczél P., Bán K.). 
PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi, Bor (Vas, 63.) – Rabatin, Zvara – Szalánszki (Bachesz, 83.), Ócsai (Morvai, a szünetben), Fejős (Wirth, 70,) – Tóth Z. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Gólszerzők: Szalánszki (35.), Ikonomou (70.).

Következik: PMFC–Dunaharaszti (09. 01., 16.00).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában