Tenisz

2024.07.21. 12:01

Stollárék megvédték címüket, de a pécsi teniszező is letette névjegyét

Móga Richárd

Fotó: Dömötör Csaba

Stollár Fanny a negyedik WTA serlegét nyerte párosban, ráadásul ezúttal hazai környezetben, Budapesten emelhette magasba a trófeát.

A Hungarian Grand Prix hatodik versenynapján, a női páros döntőben a címvédő Katarzyna Piter és Stollár Fanny akkor játszott a legjobban, amikor a legfontosabb volt: 6:3, 3:6-nál a meccs-tiebreakben. A második kiemelt duó, Anna Danyilina és Irina Hromacsova mindent megtett a siker érdekében, de nem lehetett mit kezdeni a magyar és a lengyel remek hálójátékával.

Érdemes megjegyezni, hogy Stollár Fanny kettőse nyolcból nyolcnál tart,  jövő héten pedig a romániai WTA 250-esen lehet marandadót alkotni.

A nívós megmérettetésen ugyancsak párosban letehette névjegyét az amerikában pallérozódó pécsi kiválóság, Bartha Panna is. Tóth Amarissa tökéletes társának bizonyult, komoly fejtörést is okozott a páros még az első körben az első helyen kiemelt magyar, ausztrál kettősnek, Babos Tímeának és Ellen Pereznek, de végül érvényesült a papírforma (6:1, 1:6, 10–5). A győztes duó egészen az elődöntőig menetelt, de aztán Stollár és Piter kettős már ott jelezte (3:4, 4:6), hogy bizony a tornagyőzelemre pályázik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában