Tenisz

2024.07.18. 13:02

Bartha párosa komoly fejtörést okozott az első helyen kiemelt magyar, ausztrál kettősnek

Móga Richárd

Forrás: Hungarian Tennis

Egyéniben ugyan nem, párosban viszont Tóth Amarissa oldalán pályára lépett a budapesti salakpályás női tenisztornán az amerikában pallérozódó pécsi kiválóság, Bartha Panna.

A színmagyar duónak a sorsoláskor nem volt szerencséje, ugyanis az első fordulóban, ahol a nyolc közé jutás volt a tét, az első helyen kiemelt magyar, ausztrál kettős, Babos Tímea és Ellen Perez ellen kellett volna maradandót alkotni a Római Teniszakadémián.

Az első szettet látva úgy tűnt, hogy a papíron esélyesebb páros villámgyorsan lezárja a mérkőzést (6:1), azonban a második felvonás végén ugyanilyen végkimenetellel némi meglepetés után a fiatalság győzött. A döntő rövidítésben Bartha és Tóth 5–4-ig tartotta a lépést, aztán a kiélezett pillanatokban végül győzött a rutin. Így tehát ha nehezen is, Babos és Ellen hatvankét percnyi játék után érvényesítette a papírformát. A győztes duó azóta a negyeddöntőt is sikerrel vette, így Babos Tímea a váratlan egyéni nyolcaddöntős búcsúja után párosban még vigasztalódhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában