Labdarúgás

2024.07.11. 15:30

Az Újpest és a PMFC korábbi két játékosa trenírozza majd a baranyai labdarúgócsapatot

Csodás szezont produkált a Gyógyfürdő Harkány labdarúgócsapata a 2023/24-es idényben, azonban a klubnál szeretnék magasabbra tenni a lécet, ebben pedig nagy segítség lehet az újonnan kinevezett két szakember, Szabó Zsolt és Tar András.

Móga Richárd

Forrás: Harkányfürdő SE - Gyógyfürdő Harkány

Minden várakozást felülmúlt a Gyógyfürdő Harkány labdarúgócsapatának 2023/24-es szezonja, ugyanis Weinert Zsolt vezetésével ezüstérmes lett az együttes az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei II.-es bajnokságban és a Baranya Vármegyei Kupában is, ráadásul a kupában való szép menetelésnek köszönhetően jogot szerzett a csapat a 2024–2025. évi MOL Magyar Kupa küzdelmeiben történő szereplésre. 

Az is biztossá vált, hogy a klub a 2024/25-ös idényt egy osztállyal feljebb kezdi meg, azonban egy új vezetőedzővel, Szabó Zsolttal. Az újonnan kinevezett szakember nagypályás labdarúgóként megfordult a Siklós és a PMFC csapatában, futsaljátékosként pedig az Újpest FC, a Markersdorf és a St. Pölten együttesében is kipróbálhatta magát. Korábban Ausztriában utánpótlásedzőként tevékenykedett, illetve tavaly Weinert munkáját segítette játékos-edzőként.

– Hosszútávú céljaink vannak, munkám segíti erőnléti-és pályaedzőként Tar András és Markotics Zsolt. Idén egy nagyon erős mezőny áll össze a vármegyei első osztályban, ahol minden pontért meg kell küzdeni. Azt nem ígérem, hogy az összes pontot megszerezzük, de a csapattal minden mérkőzésen vért izzadva küzdünk egymásért és a kilátogató szurkolókért – fogalmazott a klub hivatalos oldalának Szabó Zsolt.

A csapat háza táján jól ismerhetik a legújabb asszisztens edzőt, Tar Andrást, ugyanis még 2015/16-ban meghatározó tagja volt az ugyancsak ezüstérmet szerző harkányi brigádnak. Korábban a Siklós FC, a PVSK, a PMFC és a Kozármisleny labdarúgócsapatában játékosként, a Szentlőrinc és a Kozármisleny együttesében pedig még edzőként is letehette névjegyét. Érdemes megjegyezni, hogy öt éve erőnléti edzőként dolgozik utánpótlás és felnőtt korosztályban. 

– A remek, családias hangulat csábított vissza Harkányba, öröm minden nap kijárni a sporttelepre – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának Tar András. – Próbálom a magasabb osztályokban szerzett edzői tapasztalatommal segíteni a csapatot. A célunk, hogy egy szimpatikus kis keretet állítsunk össze, akik küzdenek, hajtanak, és mindent megtesznek majd a pályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában