Labdarúgás

2024.06.05. 15:30

Az ég kék, a fű zöld: hatodszor, zsinórban pedig negyedszer lett gólkirály Novák Balázs

Az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság gólkirálya, Novák Balázs Mihály hisz abban, amit egyszer egy magasabb szinten szereplő barátja mondott, hogy majd akkor lesz jó játékos, ha a következő években is elhangzik a neve az ellenfelek öltözőjében. Nos, meglepetés lenne, ha nem így lenne, ugyanis hatodszor, zsinórban pedig negyedszer végzett a góllövőlista élén. Az ég kék, a fű zöld.

Móga Richárd

Forrás: Pöfike sport

Fotó: Matrai Janos

Hatodik alkalommal, zsinórban pedig negyedszer lett gólkirály a huszonhét esztendős Novák Balázs Mihály, aki a 20023/24-es AutóCity Volkswagen Baranya Megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság pontvadászatát még a Himesháza színeiben kezdte meg, tavasszal viszont már a Komló második számú csapatában gyarapította találatainak számát. Ennyire még nem kellett izgulnia a gólérzékeny támadónak, ugyanis a Véménd csatára, Sárközi János is félelmetes szezont produkált (36 gól), így az utolsó fordulóban dőlt el a gólkirályi cím sorsa.

Az ég kék, a fű zöld: idén sem volt ellenszer Novák Balázs ellen, aki a Himesháza és a Komló II. színeiben is ontotta a gólokat.
Az ég kék, a fű zöld: idén sem volt ellenszer Novák Balázs ellen, aki a Himesháza és a Komló II. színeiben is ontotta a gólokat.
Fotó: Löffler Péter

– Télen egy gól mínuszba fordultam, tehát igencsak izgalmasra sikeredett a végjáték a góllövőlista szempontjából – nyilatkozta lapunknak Novák Balázs. – Megmondom őszintén, Sárközi Jánost nem ismertem, hiszen korábban Tolna vármegyében játszott, azóta viszont pár alkalommal játszottunk egymás ellen, és róla is elmondható, hogy ügyes, gyors, és a kapu előtt is határozott, nem véletlen mattolt harminchat alkalommal. Arról nem beszélve, hogy az idei bajnokságot erősebbnek gondolom a tavalyinál, így nyilván a végső győztes kiléte is sokáig rejtély volt, ezt pedig jól igazolja, hogy az utolsó körre 35-35 találattal fordultunk rá.

A szezon utolsó fordulójában a Véménd már a szombati játéknapon pályára lépett, Sárközi János pedig egyszer volt eredményes a Kétújfalu ellen, így csak egy találattal ugyan, de a góllövőlista élére került. A sors fintora, hogy a Komló II. zárásként vasárnap Novák Balázs egykori klubjának otthonában, Himesházán bizonyíthatott, így érzelmekkel teli pillanatnak lehettek sokan szemtanui. Főleg a véghajrában, mikor a támadó megszerezte a második találatát, ugyanis sok hazai szurkoló úgy ünnepelt, mintha a házigazdának sikerült volna betalálnia.

– A kezdő sípszóig egy nagyon rossz érzés volt bennem, de nyilván a mérkőzés alatt ezt már eltudtam engedni – idézte fel a bajnokit Novák Balázs. – Mindenesetre az, hogy a nyolcvanhetedik percben szerzett második találatom után a pálya szélén úgy örültek és tapsoltak, mintha a Himesháza rúgott volna gólt, nekem mindent elmond. Ezért csak egy mondatot szeretnék nekik üzenni: hála és köszönet!

Mindent egybevéve nem lennénk meglepve, ha a Komló II. rutinos csatára nem emlékezne szezonbéli összes góljára, de természetesen idén is volt egy olyan, amire jó szívvel gondol vissza. Ráadásul az a szerzeménye kísértetiesen hasonlít a tavalyi kedvencére.

– A Töttös elleni mérkőzések kisértenek emlékezetes találatok szempontjából: konkrétan a tavalyi gólómat lemásolva, egy mélységi indítás után mellel át tudtam venni a labdát, majd a tizenhatos sarkáról egy pattanás után ballal a felső kapufát találtam el, onnan az oldalsó lécre pattant, végül pedig lehetett ünnepelni. Nem sűrűn szerzek nagy gólokat, hiszen befejező csatár vagyok, de ezek azért megmaradnak szép emléknek – mesélte boldogan a gólkirály.

Tegyük hozzá, ősszel a Himesháza, illetve tavasszal a Komló II. színeiben is mesterhármast szerzett Novák Balázs a Töttös ellen, tehát a túloldalon is biztosan megjegyezték a gólérzékeny spíler nevét.

– A labdarúgásban minden posztnak megvan a maga szépsége, de egy támadó szekcióban játszó játékost a gól és gólpasszai alapján lehet valahova besorolni – vélekedett Novák. – Én személy szerint imádok gólt rúgni, ezt sosem tagadtam, de talán az lenne a furcsa, ha ez nem így lenne. Mikor a legelső gólkirályi címem szereztem, akkor azt mondta egy magasabb szinten szereplő barátom, hogy majd akkor leszek jó játékos, ha a következő években is elhangzik a nevem az ellenfelek öltözőjében. Nos, ezt döntse el mindenki maga.

A Komló II. vezetőedzője, Pénzes Szabolcs is elégedett volt a sokat látott labdarúgó idei szereplésével, pedig egy csapatváltás nem mindig sétagalopp, pláne idény közben.

– Egy csapatváltás általában nem egyszerű, ugyanis az alkalmazkodás, a beilleszkedés időbe telik. Balázsnál ez nem így volt, az első mérkőzésektől kezdve hozta a gólerős, az ellenfelél kapuja előtti hatékony játékát, amit vártunk tőle. Kitűnő számokat produkált az egész szezon során, ezt jól bizonyítja, hogy a nálunk töltött fél szezon alatt is tizenhét alkalommal volt eredményes, annak ellenére, hogy sérülés miatt az alapozása nem volt zökkenőmentes, illetve a pontvadászat során is betegségek hátráltatták – összegezte játékosa szereplését Pénzes Szabolcs.

– Összességében nem mondhatom, hogy elégedetlenek lehetünk, hiszen egy korrekt tavaszt produkáltunk, voltak szép sikerek, kisebb kudarcok. Egy nagyon jó társaság van Komlón, befogadtak, segítettek abban, hogy ismét gólkirály legyek, így nekik csak köszönettel tartozom. Szeretném mindenkinek megköszönni újra és újra, hogy bármilyen formában hozzájárultak ehhez a sikerhez, hiszen lehetsz bármilyen jó játékos, ha a csapat mögötted nem partner. Nem véletlen mondom mindig, hogy első a csapat, aztán jöhet a többi! Sokadjára is köszönöm – zárta gondolatait a hatszoros gólkirály.

  • Novák Balázs Mihály elmúlt szezonjai számokban:
    2023/24 – 37 gól – 1 .hely
    2022/23 – 55 gól – 1. hely
    2021/22 – 38 gól – 1. hely
    2020/21 – 43 gól – 1. hely
    2019/20 – 31 gól – 2. hely
    2018/19 – 45 gól – 2. hely
    2017/18 – 33 gól – 1. hely
    2016/17 – 28 gól – 1. hely
    2015/16 – 29 gól – 4. hely
    2014/15 – 13 gól – 17. hely
    2013/14 – 9 gól – 30. hely

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában