Megkapták a licencet

2024.06.12. 16:49

Az Érd fellebbezésétől függ a PEAC sorsa

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Mindhárom baranyai női kézilabdacsapat megkapta az NB I. B-re a licencet, amelynek erre szereplése alapján jogosultsága van vagy lehet.

A Kozármisleny KA egy egy éves élvonalbeli kalandot követően tér vissza a második vonalba majd, hogy új energiákat gyűjtve ismét megpróbálja elérni az elit ligát. A Mohácsi TE 1888 gárdája az NB II.-ben mutatott nagyszerű teljesítményével, s a bajnoki cím elhódításával vívta ki a lehetőséget, hogy újra az NB I. B. mezőnyéhez tartozhasson.

Az egyetlen együttes, amelynek sorsa így a levegőben lóg még, a második vonal bajnoki idényét a 14. helyen záró PTE-PEAC-SIPO gárdája. A harmadikként záró Érd ugyanis elsőfokon nem kaptam meg a licencet. Amennyiben a határozat ellen fellebbez, s megkapja az engedélyt, akkor a PEAC csak az NB II.-ben indulhat. Ha az Érd másodfokon is elbukik, akkor viszont a Pécsé lehet a helye.

A licencet kapó együttesek: Debreceni VSC U19, USE (Újszilvás), Eszterházy SC (Eger), FTC U19, Győri ETO U21, Hajdúnánás SK, Kozármisleny KA, Komáromi VSE, Mohácsi TE 1888, NEKA (Balatonboglár), Orosházi KA, Gárdony-Pázmánd NKK, PTE PEAC-SIPO, Tempo KSE (Budapest), SZISE (Budapest), Szigetszentmiklósi NKSE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában