Boccia

2024.05.13. 09:53

Ezüstérmes lett a pécsi tehetség a világkupán

Móga Richárd

Forrás: https://hparalimpia.hu/

Ezüstérmet szerzett egyéniben a kanadai boccia világkupán a tehetséges pécsi versenyző, Szabó Alexandra. 

A megmérettetés az egyéni küzdelmekkel kezdődött, ahol a magyar válogatott kiemelkedő sportolója, Szabó Alexandra (BC4 női kategória) csoportjában legyőzte a japán Ani Tonoshit (9:0), majd az éllovas hongkongi válogatott tagjától, Wao Yan Vivian Lautól 4:3-ra kikapott, így csoportjából másodikként jutott a negyeddöntőbe. 

A legjobb nyolc között az angolok fiatal tehetségével került össze, aki még pár nappal korábban megnyerte a zágrábi tornát. A mérkőzést 3:2-re Szappanos Zoltán tanítványa nyerte, és az elődöntőbe jutott. A döntőért a dél-koreai Seonsuk Kimmel játszott, akit magabiztos játékkal 8:0-ra sikerült legyőzni. 

A fináléban ismét csoportellenfelével került össze, ahol az utolsó labdáig kiélezett küzdelem zajlott, amely végül a hongkongi Wao Yan Vivian Launak kedvezett, aki a meccs végére 3:2-re győzött. Szabó Alexandra számára ez immár a hatodik egyéni döntőt jelentette a nagy nemzetközi tornák tekintetében, tehát szenzációs éremszerző sorozatot mutat be 2021 óta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában