Paraúszás

2024.04.24. 12:09

A kontinens legjobbja lett a pécsi ikon, Konkoly Zsófia

Hatalmas sikereket hozott a Madeirán zajló paraúszó Európa-bajnokság harmadik versenynapja baranyai szempontból is, ugyanis a PSN Zrt. kiválósága, Konkoly Zsófia 100 méteres pillangóúszásban megvédte Európa-bajnoki címét, a szigetvári születésű Pap Bianka pedig 400 méteres gyorsúszásban ezüstérmesként végzett.

Móga Richárd

Forrás: Konkoly Zsófia - paralympic swimmer

Fotó: Matyas Schneider

Álomszerűen indult a baranyai sportolók szereplése Madeirán, ahol a kontinens legjobb paraúszói bizonyíthatnak az Európa-bajnokság keretein belül, ráadásul a harmadik versenynap is sikerektől volt hangos.

A pécsi büszkeség, Konkoly Zsófia 100 méteres pillangóúszásban legyőzhetetlennek bizonyult, így végül 1:08.22-es időeredménnyel elsőként végzett a fináléban. Ezzel tehát Jancsik Árpád tanítványa megvédte Európa-bajnoki címét. A paralimpiai bajnok a második napon már egy ezüstérmet is bezsebelhetett (200 vegyes), de csütörtökön még 400 gyorson, pénteken pedig 100 háton is maradandót alkothat.

A Vasas SC úszója, a szigetvári születésű Pap Bianka 200 vegyes után korábban már felállhatott a dobogó harmadik fokára, ezúttal viszont egy fokkal magasabbra jutott, ugyanis 400 gyorson csak egy versenyző volt nála gyorsabb. Egyébként 400 méteres gyorsúszás döntőjében érdekelt volt a Pécsi Vörös Meteor Sportkör világbajnoki bronzérmese, Hotz Csenge is, aki közel került a dobogós helyezés megszerzéséhez, azonban végül negyedikként végzett.

Hasonlóan nagyot úszott a PSN Zrt. másik tehetsége, Iván Bence, aki ötödikként (2:57.05) ért célba az Eb-döntőben. A sokoldalú sportember pénteken 100 mellen még megmutathatja magát a kontinens legjobbjai között, vasárnap 17 órától pedig akár már ott szoríthat a lelátón egyik kedvenc baranyai együttesének, a PMFC labdarúgócsapatának, hiszen a Haladás elleni bajnoki nem ígérkezik sétagaloppnak. Mindenesetre előbb még a törzsszurkoló várja a buzdítást, az alázatos munkája miatt pedig meg is érdemli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában