Labdarúgás

2023.10.28. 18:57

Utolsó pillanatban jött a dráma Komlón, miközben rangadót nyert a Siklós és a Nagykozár – (GALÉRIA)

Móga Richárd

Forrás: Komlói Újság

Az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokság idei kiírásában hozzászokhattunk ahhoz, hogy a Komló nem szereti, vagy legalábbis nem tudja lezárni a találkozókat, így a szurkolók az utolsó pillanatokig izgulhatnak. Na de sokszor jön is a csattanó a véghajrában, ez pedig ezúttal sem volt másképp. 

Nagy Gábor alakulata kényelmes előnnyel vonulhatott pihenőre a PTE PEAC II. ellen, azonban a fordulást követően Turi Tamást szinte azonnal kiállították, – negyedik bajnokiján ez volt a harmadik piros lapja – így komoly lehetőséghez jutott a pécsi klub. Oszvald duplájának köszönhetően sikerült is kiegyenlíteni, majd a legtöbben elkönyvelték a döntetlent, viszont a 93. percben a tavalyi gólkirály, Tóth Adrián megszerezte a győzelmet érő találatot.

Komló–PTE PEAC II. 3–2 (2–0)

Komló. Vezette: Mehringer (Pap T., Gellai). Sport36 Komlói Bányász: Kotek – Szücs B., Lezsák, Belina, Jégl (Fábos, 64.) – Turi, Illés Sz., Draskóczi, Bognár B. – Városi, Tóth A. Vezetőedző: Nagy Gábor. PTE PEAC II.: Zachár – Ujvári M., Horváth M., Laki, Dargó – Miltner, Kása, Rácz L. (Egri, 71.), Oszvald (Kántor, 92.) – Dankó (Turi, 83.), Lukács M. (Bozsánovics, 70.). Vezetőedző: Molnár Gábor.

Gólszerzők: Bognár B. (9., 44.), Tóth A. (93.), illetve Oszvald (56., 70.).

Kiállítva: Turi (47.), illetve Dargó (89.).

Nagyon sokan várták a Lovászhetény-Pécsvárad siklósi vendégjátékát, ahol még az sem volt kizárt, hogy létszámprobléma miatt a vendégcsapat elnöke is szerepez jut. Nos, a beállását nem láthatták a drukkerek, de János Gergő becserélésével az utolsó tíz percben három kapus is a pályán volt, bár ez mostanság nem olyan rendkívüli a Lovászhetény-Pécsvárad meccsein.

Mindenesetre a Siklós ki is használta ellenfele szenvedését: a bajnoki korai szakaszában Látschám mattolt, a véghajrában pedig Ndjodo volt eredményes. Ezzel a Siklós három pontot és komoly sklapot szerzett.

Siklós–Lovászhetény-Pécsvárad 2–0 (1–0)

Siklós. Vezette: Bánfai (Jakab, Schuller). Siklós: Bogdán B. – Látschám, Kozma, Ignácz O., Pólics – Gyimesi, Szabó D. (György, 88.), Könyvásó (Takács Z., 90.), Patkó – Csőkör (Tésenyi, 56.), Ndjodo. Vezetőedző: Bíró Ferenc. Lovászhetény-Pécsvárad KFT: Matesz – Németh A., Tóth M., Fiáth (János G., 78.), Kungl – Jenei, Szaniszló, Kovács A., Kelemen (Spánitz, szünetben) – Rácz E., Szentes. Vezetőedző: Varga László.

Gólszerzők: Látschám (10.), Ndjodo (86.).

A PVSK vesszőfutása tovább tart, de ami igazán megdöbbentő, hogy egyszerűen nem bír gólt szerezni Schneider Gábor együttese. Ennek köszönhetően a Nagykozárnak elegendő volt egy találat a győzelemhez, így megvan Takács Lajos első sikere a csapat vezetőedzőjeként.

PVSK–Nagykozár 0–1 (0–1)

Pécs. Vezette: Horváth Gy. (Karcagi, Oletics). PVSK: Csutora – Kerényi (Demeter, 80.), Cseresnyés, Tornyos, Berze (Duraku, szünetben) – Szendelbacher (Kiss-Tóth D., szünetben), Mitrovik, Farkas L. (Bihari, 75.), Sziládi – Kiss K., Varga D. (Ivánovics, szünetben). Vezetőedző: Schneider Gábor. Nagykozár KSE: Béres Mi. – Tóth Sz., Béres Má., Policsek, Teszárik (Mufics, 91.) – Laki, Horváth D., Somogyi L., Babai – Rigó (Meretei, 28.), Duraku. Vezetőedző: Takács Lajos.

Gólszerző: Policsek (36.). 

A vasárnapi program: Villány–Bóly (10.29., 14.00).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában