Kosárlabda

2021.07.21. 08:41

Megvalósult az álom, szólt a We Are The Champions

Tornagyőzelemmel búcsúzott a korosztályos-válogatottságtól Wentzel Nóra, a PEAC-Pécs élvonalbeli kosárlabdacsapatának kiválósága. A 20 éves játékos szezonját a Covid és egy komoly sérülés is hátráltatta, de ha játszott, klubja egyik legjobbja volt, s nemrégiben a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott.

Szabó Dániel

2020.01.19. Pécs PEAC Pécs - VASAS AKADÉMIA női NB I. kosárlabdamérkőzés Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: SZERENCSÉS TAMARA BEATRIX (17), WENTZEL NÓRA (19)

Fotó: L. L.

A korosztályos Európa-bajnokság helyett indított FIBA U20 Women’s Euro­pean Challenger egyik tornáját Sopronban rendezték meg a múlt héten. A házigazda magyarok az első négy meccsüket egyaránt megnyerték, így már a szombati zárómeccs előtt eldőlt, hogy a mieink nyakába kerül az aranyérem. Gáspár Dávid együttesének egyik legjobbja Wentzel Nóra volt, a PEAC-Pécs csillaga játékával sokat hozzátett ahhoz, hogy az U20-as lányok tornagyőzelemmel búcsúzzanak az utánpótlás-válogatottságtól.

– Hat évet húzott le együtt ez a társaság, nagyon nagy dolog, hogy így tudtuk lezárni ezt az időszakot – mondta lapunknak Wentzel Nóra. – Az első Európa-bajnoki meccsünket a spanyolok ellen játszottuk, most pedig pont velük találkoztunk a zárónapon. Így volt kerek ez a történet! Nagy álmom volt az is, hogy a „We Are The Champions” nekünk szóljon, és a végére ez is összejött. Egy nagyon melós korosztály a miénk, mindenki egyre jobb akar lenni. Ha ezen az úton megyünk tovább, akkor ez a későbbiekben a felnőttek között is meg fog mutatkozni.

Gáspár Dávid együttesének sikeréhez sokat tett hozzá a PEAC-Pécs csillagának remek játéka

Wentzel igencsak rögös szezonon van túl. A fiatal játékos novemberben eltörte a kezét, amit egy hosszú kihagyás követett. Felépülése után szépen visszanyerte a formáját, de rájátszás előtt elkapta a koronavírust, így a sorsdöntő meccseken nem állhatott a PEAC rendelkezésére. De ez sem törte meg, amikor pályán volt, mindent elkövetett a sikerért, aminek meg is lett a gyümölcse: május végén a felnőttválogatottba is behívták.

– Gyermekkori álmomat sikerült azzal megvalósítanom, hogy játszhattam a válogatottban – mondta boldogan Went­zel. – Egyrészről jó volt közelebbről megismerni a lányokat, másrészről a pályán is remekül éreztem magam. Nagy mérföldkő volt ez számomra.

Wentzel hozzátette, hogy most egy háromhetes pihenő vár rá, utána pedig kezdi a PEAC-Péccsel a felkészülést.

Alakul a keret

A PEAC-Pécs a 2020–2021-es bajnokságot a hetedik helyen zárta, míg a kupában negyedik lett. Csirke Ferenc együttese a következő idényben még előrébb lépne. Ennek érdekében a húzóembereket megtartotta a vezetőség, illetve az új légiósok személye is bizakodásra ad okot.

A pécsi klub a keret több meghatározó játékosával hosszabbított, így biztosan marad Kiss Virág, Wentzel Nóra, Szücs Réka, Sarok Nikolett és a külföldiek közül a szlovák válogatott Nikola Dudásová. Melléjük az élvonalból a 28 éves, kettes-hármas poszton bevethető amerikai Tyaunna Marshall érkezik (aki a Szekszárd játékosa is volt), illetve sikerült megegyezni a szintén amerikai, 25 esztendős Chelsea Nelsonnal, aki a négyes poszton lehet a pécsiek hasznára (legutóbb Izraelben szerepelt).

A keret a Rátgéber Akadémia fiataljaival lesz teljes, a felnőttekkel készül majd Ilina Selcova, Laczkó Sára, Olawuyi Adenike, Csényi Anna, Kötő Luca és Bojtár Boglárka is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában