Szüreti forgatag

2024.09.11. 16:40

Kinyitnak a pincék végre Palkonyán

Az idei esztendőben is megrendezik a Palkonyai Szüreti Nyitott Pincéket szeptember 13-án és 14-én. A szüreti forgatag nyitott pinceajtókkal, gasztronómiai kalandokkal és borvidéki élményekkel várja az érdeklődőket.

Czeczon Enikő

Finomabbnál finomabb borokat kóstolhatunk

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Az esemény mindkét napját zenés programok színesítik. Olyan előadók lépnek fel, mint Szamy, Octile, Etta, Kitto, a Velin Fox Duo, a Bohemian Brass Band és még sokan mások.  

A rendezvény szombati napján, délután négy órára traktoros felvonulást szerveznek zenei kísérettel, amely a gasztrofalu Pécs felőli oldaláról indul.  

Az esemény részeként a szervezők bortúrára is várják az érdeklődőket, amelynek keretében Palkonya borosgazdáinak tételeit kóstolhatják meg. Mindemellett pedig gasztrotúrát is szerveznek, aminek részeként a tányérokra helyi alapanyagok kerülnek. És ha ez még nem lenne elég, akkor falutúrára is jelentkezhetnek a látogatók, amelynek részeként a település kulturális és építészeti örökségeit tekinthetik meg, köztük a Palkonyai Szent Erzsébet templomot és a Palkonyai sváb tájszobát.

A szüreti hétvégén nyitott pinceajtókkal várja a borozni vágyókat a Fiszter Pince, a Haraszti Birtok és Camping, a Haraszti Birtok – Pincesor Undergorund, a KisMokos Pincészet, a Mokos Pincészet, a Németh és Németh Pincészet, a Balázsovics Pince, a Pintér Pince és a Zsirai Pincészet. 

A rendezvény területére a belépés mindkét napon ingyenes. A tematikus programok azonban regisztrációhoz kötöttek. 

További részletekért keressék fel a Palkonya gasztrofalu közösségi oldalát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában