Pécsiek az operett bűvöletében

2024.08.05. 17:40

Pécsi fiatalok is énekelnek a XIX. Országos Musical és Operett Kurzus záró gálaestjén

Tavaly hírt adtunk arról, hogy pécsi fiatalok is bekapcsolódtak a „Musical-re hangolva” Egyesület által szervezett országos tábor programjába. Idén nyáron is többen képviseltetik magukat Pécsről az Országos Musical és Operett Kurzuson, amely augusztus 10-én gálával zárul a balatonfüredi Kongresszusi Központban.

Mohay Réka

A XIX. Országos Musical és Operett Kurzus az előző évhez hasonlóan Pétfürdőn zajlik, ahol három pécsi fiatal is igyekszik elsajátítani a zenés színpadi műfajok csínját-bínját.

Pécsiek a XIX. Országos Musical és Operett Kurzuson
Pécsiek a XIX. Országos Musical és Operett Kurzuson


Idén a Leőwey Klára Gimnáziumba járó Ungár Hanna mellett a kodályos Theisz Tamás és a Szent Mór Iskolaközpontban idén érettségizett Fejér Benedek érkezett a baranyai megyeszékhelyről – a két fiatalember már tavaly is részt vett az intenzív zenés színházi munkát kínáló nyári táborban.

Kiválóbbnál kiválóbb musicalekkel és főleg revü-operettekkel készülünk az idei gálára. Részleteket hallhat majd a közönség a Rómeó és Júlia, West Side Story, Mamma Mia! és Moulin Rouge musicalekből, valamint a Marica Grófnő, Bál a Savoyban, Hawaii Rózsája, Csárdáskirálynő és a Hollandi menyecske című operettekből

 – árulta el az idei ünnepélyes záróelőadás részleteit a pécsi Fejér Benedek.

A gála augusztus 10-én, este 19 órakor kezdődik Balatonfüreden, a Kongresszusi Központban.

 Az idei műsor a „Balaton, te kedves öreg tenger” címet kapta, Horváth Jenő – számos nagysikerű operett és zenés vígjáték, több film zenéjének szerzője – azonos című dala után.

Idén a gálán csatlakozik hozzánk a szintén pécsi származású Cseh Dávid Péter és Peller Károly, a Budapesti Operettszínház színművészei, valamint Ruisz Rebeka operaénekes, a Madách Színház művésznője

 – tette hozzá Fejér Benedek.
A XIX. Országos Musical és Operett Kurzus és a gálaest művészeti vezetője Szabó Szilvia énekművész, koreográfusa Lőrincz Máté, rendezője Angyal Márta, a Budapesti Operettszínház alkotója.

Az Országos Musical és Operett Kurzus teret ad a bemutatkozásra a fiatal tehetségeknek 

Fejér Benedek korábban az operettek iránti rajongása kapcsán lapunknak elmesélte, gyerekkorában nagyszülei és szülei révén ismerkedett meg a műfajjal. A nagyszabású klasszikus operettek, mint Kálmán Imre és Lehár Ferenc művei, már fiatalon megérintették, a fülbemászó dallamok korán nyomot hagytak benne. Később, amikor évek múltán újra meghallotta az egyik slágert, a felismerés öröme arra ösztönözte, hogy alaposabban belemerüljön az operettek világába – érdeklődése azóta is töretlen.

A gálára a XIX. Országos Musical és Operett Kurzus weboldalán válthatnak jegyet az érdeklődők – például azok, akik Baranyából a Balaton északi partjára indulnak nyaralni augusztusban.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában