Zárónap

2024.08.03. 08:20

Fellép a Mordái és a Platon Karataev is az Ördögkatlan utolsó napján

Elérkezett a 17. Ördögkatlan Fesztivál utolsó napja, a szervezők pedig augusztus 3-án sem hagyják unatkozni a fesztiválózókat.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Beremenden szombaton 9 óra 30 perckor a Bóbita Bábszínház Pityi Palkó című előadását láthatják az érdeklődők, amelyben a mosolygós kis hős, az ebédidő védelmezője lép a tettek mezejére, amikor megáll az idő. A Színházterem előterében Gordon Eszter fotókiállítása látható. A Takarásban című tárlat arra reflektál, mi marad meg egy képből, amit megannyi szempontnak kell még alávetni, mire a plakáton visszaköszön. 

A nagyharsányi Narancsligetben 10 óra 30 perckor a gyerekeket a medvék és verebek világába hívja sétára a Tandori Dezső Medveálom madárszárnyon című kötetén alapuló előadás.

Beremenden a Petri-tér egyik termében 12 órától folyamatosan vetítik Forgács Péter médiaművész archívumából nemrégiben előkerült filmet, amely az 1992-es Arizonapló forgatása során keletkezett anyagokból állt össze. Ebben az alkotásban Petri végigvezeti az érdeklődőket élete legfontosabb budapesti helyszínein. 

Ahogy a többi napon, úgy a zárón is számos zenei élménnyel várják az érdeklődőket. A Narancsligetben 19 órakor fellép a Mordái, amelyet a Middlemist Reddel ismertté vált Nóvé Soma alapított. A folk-rock zenekar bátran gondolja újra a népdalokat és közismert dallamokat jazzes motívumokkal és improvizatív elemekkel.  

A nagyharsányi nagyszínpadon 21 órakor fellép a Platon Karataev, a zenekar 2016-ban alakult. A formáció már számos telt házas koncertet adott hazánkban, míg külföldön felléptek a Roadburn, a Reeperbahn, a Eurosonic és a Liverpool Sound City fesztiválokon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában