Zenei ünnep

2024.07.14. 16:40

Fuvolákkal varázsolnak idén is a város főterén

Wald Kata

Idén immár huszonhatodik alkalommal rendezik meg a Kovács Árpád Országos Fuvolástábort Bólyban, ahol egy héten át kiváló szakembergárda tanítja a fuvolás diákokat. A program során az egyéni foglalkozásokon túlmenően duó, trió, kvartett összeállítások is alakulnak, a nagy fuvolaegyüttesnek pedig a tábor összes résztvevője tagja lesz. A július 15-én induló tábor minden napján koncertek várják a zeneszerető közönséget: a nyitónapon 18 órakor az Erzsébet Vigadóban tanári hangversenyre kerül sor, majd július 16-án a növendékek lépnek fel ugyanitt, szintén 18 órai kezdettel. 

Másnap, szerdán este a katolikus, csütörtök este a református templomban adnak a tábor résztvevői koncertet, július 19-én pénteken 16.30-kor pedig a Bólyi strandon várják "Zenés pancsolásra" az érdeklődőket. 

A tábor kiemelt programja idén is a szombat esti Fuvolavarázs, amelyen minden táborlakó fellép. A 20 órakor kezdődő hangversenyt jó idő esetén a Batthyány téren, rossz idő esetén az Erzsébet Vigadóban rendezik meg, a fuvolagála után pedig a Stumblin Angels Band ad önálló koncertet. A tábor záróhangversenyét az Erzsébet Vigadóban július 21-én, vasárnap 10.30-kor tartják. A koncertekre - az Erzsébet Vigadó tájékoztatója szerint - a belépés díjtalan, a "Zenés pancsolás" strandbelépő megváltása mellett látogatható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában