Van miből válogatni

2024.07.05. 10:00

A fények, a zenék és a cirkuszművészeti előadások is elvarázsolják a látogatókat

A programok tárháza szinte kimeríthetetlen a Zsolnay Fényfesztivál ideje alatt. Július 5-én is több helyszínen várják a látogatókat izgalmak, amelyek közül a teljesség igénye nélkül válogattunk.

Czeczon Enikő

A Zsolnay Negyedben délután 2 órától egy élő festészeti performansznak lehetnek részesei az érdeklődők. Zeus Salas, a StreetUp fesztivál nemzetközi art kiállításának keretében kiállító venezuleai festőművész és performer a közönség előtt, a fesztiválközönség hangulataira reflektálva hozza létre festményét.  

A Barbakán Várárokban délután 2 és 6 óra között egy családoknak szóló izgalmas, vicces, keresős kalandjátékkal készültek a szervezők a fény témája köré építve vak szereplőkkel.

A PTE Egyetemi Könyvtár is csatlakozott a Fényfesztiválhoz, hiszen délután 3 órától vezetett sétákat tartanak a Klimo Könyvtár épületében, ahol magunkba szívhatjuk a régi korok könyveinek illatát. 

A fesztivál második napján már a Jakováli Hasszán dzsámi is megnyitja kapuit, ahol délután 2 és 6 óra között marokkói lámpást készíthetnek a részt vevők. Innen tovább állva érdemes ellátogatni a Nagy Lajos Gimnázium udvarába, ahol Yldor, a katalán cirkuszművész előadását élvezhetik az érdeklődők. 

A Széchenyi téren este 8 óra után 20 perccel a távoli délről érkezett manoAmano társult teszi tiszteletét, akik látványos előadással rabolják el a közönség szívét. 

Mindezek mellett nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy számos helyen vár zenei élmény, valamint a Fény útját is érdemes bejárni, amely több helyszínnel is bővült az idei évben.

Részletek a Zsolnay Fényfesztivál oldalán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában