Nemcsak egy szimpla e-olvasó

2024.06.23. 12:30

Könyvtár a zsebben: több millió cím elérhető a Bookmate kínálatában

Mi az? Könnyen hozzáférhető, egyszerűen szállítható, környezetbarát és nem foglal sok helyet a könyvespolcon. A válasz az e-könyv (e-book), amelyet egyre többen választanak a kézzel fogható kötetek helyett. És már Magyarországon is elérhető a világ egyik legnagyobb e-könyv és hangoskönyv szolgáltatójának, a Bookmate-nek a katalógusa, ami lehetővé teszi, hogy egy egész könyvtár lapuljon a zsebünkben.

Czeczon Enikő

Fotó: Licska Balázs LB Békés

A Bookmate több millió címet tartalmazó kínálatából a felhasználók korlátlanul válogathatnak e-könyveket és hangoskönyveket havi fix előfizetésért. Ez a szolgáltatás jelenleg a világ 20 országában elérhető és 16 nyelven bárki számára, aki rendelkezik megfelelő okostelefonnal, táblagéppel vagy webböngészővel. Ezzel a kínálattal világszerte emberek milliót inspirálja a Bookmate az olvasásra, valamint összehozza az olvasókat, a szerzőket, a kiadókat, a márkákat és a terjesztési partnereket. Ez a virtuális könyvtár pedig aktívan növekszik Európában, Latin-Amerikában, Délkelet-Ázsiában és Afrikában. 

könyvtár, digitális, e-könyvek, Bookmate
Mobilon, táblagépen vagy webes böngészőben is olvashatóak a digitális könyvtár katalógusból kiválasztott művek
Fotó: Inside Creative House

A digitális könyvtár magyar nyelvű e-könyveket és hangoskönyveket is kínál

Folyamatosan bővül a Bookmate kínálata. Jelenleg több mint 15 millió e-könyvet és hangoskönyvet lehet találni a felületen, köztük a világ legnépszerűbb könyvkiadóinak nemzetközi irodalmi választékát és a magyar kiadók kiadványait is. Ez utóbbiba több mint 5000 magyar nyelvű kötet és több mint 500 magyarul megszólaló hangoskönyv tartozik. Mondhatni az alkalmazás azt nyújtja az okvasóknak, amit a Spotify a zenehallgatóknak vagy a Netflix a film- és sorozatrajongóknak: havi fix előfizetési díjért korlátlan hozzáférést adnak a rendszerben elérhető magyar és további 15 nyelven választható tartalomhoz. 

Több minden is szól a digitális könyvek mellett

Több előnye is van az e-könyveknek: papírmentes, környezetbarát, kényelmesen hordozható és akár egy egész könyvtárnyi digitális könyv elfér a zsebünkben. A Bookmate mobilalkalmazás iOS, Android és webes felületen is elérhető: mobilon, táblagépen vagy webes böngészőben is olvashatóak a katalógusból kiválasztott művek. Az olvasó visszatérhet ugyanoda a könyvben, ahol abbahagyta, valamint az eszközök között szinkronizálhatók a hangoskönyvek. Mindemellett mindenki személyre szabhatja a betűtípust, a fényerőt, a háttérképernyő színét és a hangoskönyv lejátszási sebességét. 

Elemzi az applikáció az olvasási szokásokat, és javaslatokat küld a felhasználóknak

Többféle műfajban érhetők el kötetek a digitális könyvtárban: a szépirodalomtól a tényirodalmon át a detektívregényekig, a romantikus történetektől a YA irodalomig vagy a gyerekkönyvekig. Az alkalmazás pedig személyre szabott ajánlásokat is készít, hiszen az az applikáció elemzi az előfizetők olvasási szokásait, és havonta küld javaslatokat az olvasóknak, hogy több eddig még nem olvasott könyvkiadó újdonságait is felfedezzék. A Bookmate előfizetői kedvükre tájékozódhatnak, belelapozhatnak a könyvekbe, polcokat állíthatnak össze kedvenc címeikből, létrehozva saját könyvtárukat. 

A felhasználók közösségben érezhetik magukat

A Bookmate azonban nem csak egy egyszerű e-olvasó szolgáltatás, hanem lehetővé teszi azt, hogy az olvasók közösséget építsenek. A felhasználók követhetik egymást, elmenthetnek fontos idézeteket, jegyzeteket, és feltölthetik a Bookmate-re FB2 és EPUB formátumban kedvenceiket, és megoszthatják egymással olvasásélményeiket.  

A Bookmate 7 napos ingyenes próbaidőszakot kínál minden érdeklődőnek. Ez idő alatt a katalógusból korlátlan számú e-könyvből és hangoskönyvből választhatnak. 

További információ a Bookmate honlapján olvasható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában