Nevelés

2024.06.07. 07:40

A nemzeti összetartozás napja az iskolában is fontos

Egy tanórányi műsor színesítette az iskolások életét. Nemzeti összetartozás napja alkalmából a HangaBanda vendégeskedett a Kovács Béla Általános Iskolában.

Jusztin Levente

Nemzeti összetartozás napja alkalmából egy kis műsorral készült a Kovács Béla Általános Iskola. A meghívott vendég a HangaBanda zenekar volt, akik először az alsósokat, majd a felsősöket kápráztatták el a kétszer húsz perces műsorukban.

A minikoncert alatt különböző tájegységek zenéit adta elő a zenekar, felcsíki és moldvai zenét játszottak, illetve tematikáját tekintve a magyar népzene egyik témájáról, a katonaságról daloltak. Később bemutatták a hangszereiket, megismerhették a tanulók a hegedű, a brácsa és a nagybőgő mellett az ütőgardont, illetve Moldva területén használatos dobot is. Ezt követően a gyermekek és a pedagógusok táncra perdültek, ezzel mindenki részesülhetett egy kis táncélményben.

Becsülendő dolog a pedagógusok részéről, hogy a tanárok kis része népviseletbe öltözött. A viseletek között volt széki, székelyföldi ruházat, de az összetartozás jegyében volt, aki a horvát származású nagymamájának ünnepi, esküvői viseletét öltötte magára.

A két előadás közti szünetben a diákok közül volt olyan bátor, aki a mikrofon elé állt, énekelt egy dalt az összetartozásért diáktársaiknak. Dicséretre méltó az, hogy a pedagógusok teret hagynak a diákok számára, hogy saját érzéseiket és vágyaikat kibontakoztathassák. Az vendégek meghívása erre kiváló példa és motiváció lehet a diákok számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában