Kétnapos fesztivál

2024.05.28. 15:40

Kulturális csemegéket és fűben heverészést is ígér az idei Zsolnay Piknik

A már hagyománynak számító Zsolnay Piknik idén is várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt június 1-jén és 2-án a Zsolnay Negyedben. A kétnapos eseményen nemcsak kellemesen leheveredhetnek a látogatók a zöld fűben, hanem különböző kulturális csemegékkel is feltöltődhetnek.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A gyerekeknek igazi örömforrás lesz a Herkules Műhelyben a Lego-Duplo játszóház, ahol különleges építmények születhetnek a kis kezek által, de a Varázsóra is izgalmakat ígér június első napjára. A piknik elmaradhatatlan fellépője a Bóbita Bábszínház társulata, idén több előadással is kedveskednek az érdeklődőknek, de otthont ad a piknik a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Kar elektronikus zenei képzés diplomakoncertjének, Botos Éva zenés stand up-estjének, a Marcello and The Flaming Boppers zenekar fellépésének, és A Nevetnikék Alapítvány gyerekprogramjának is. De az első napon, a kulturális eseményeken kívül, a segítség jegyében vért is adhatnak a látogatók az E78-ban. 

kulturális, piknik, gyerekk, felnőttek, Zsolnay Negyed
A gyerekek és a felnőttek is élvezhetik a kulturális programokat a Zsolnay Pikniken
Fotó: Laufer László

A második nap is kulturális programokban gazdag lesz

A Zsolnay Piknik második napján is lehetőség van a bánszínház előadásaihoz csatlakozni, vagy éppenséggel a játszóházban élvezni a Lego-Duplo nyújtotta élményeket, viszont zenei téren más és más fellépők segítik elő a kellemes kikapcsolódást. Érkezik a Merry Go Round Duo, a Créme de la pop, a Blue Canarro Group és az Imagine, ami Horgas Eszter, Falusi Mariann és a ClassJazz Band közös koncertjének neve. Az említett zenekarok előadásában az a legjobb, hogy tényleg igazodik egy piknik hangulatához, hiszen könnyedek és lágyak.  

Mindezek mellett a Zsolnay Piknik idején több kiállítás is látogatható lesz, valamint a Pécsi Planetárium programjai is várják az érdeklődő közönséget. 

További programokért, és az események időpontjáért keressék fel a Zsolnay Negyed honlapját. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában