Jótékony célt szolgált

2024.05.15. 08:00

Ilyen volt az I. Mohácsi Bál a Selyemgyárban

A közelmúltban rendezték meg a Selyemgyár Kulturális Negyedben az I. Mohácsi Bál - Tavaszi Hagyományteremtő Estet, melynek célja volt, hogy felelevenítsék a város báli hagyományait, ápolják a helyi, illetve regionális kulturális értékeket és segítséget nyújtsanak egy mohácsi közösségnek vagy intézménynek, közölték lapunkkal a szervezők.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Forrás: MW

A jótékonysági est bevételéből, illetve vállalkozások és magánszemélyek felajánlásaiból idén a Mohácsi Egyesített Szociális Intézmény Gólya utcai idősek otthona részesült támogatásban, több mint kétmillió forint értékben.

Az eseményen kisorsolt, több mint ötven értékes tombola közül a főnyereményt, egy római utazást, Pávkovics Gábor, Mohács város polgármesterének lánya nyerte, ezért a család úgy döntött, nyereményét felajánlja az idősek otthona dolgozói részére. Az ajándékutalványt május 3-án, pénteken ünnepség keretében sorsolták ki.

Az I. Mohácsi Bál - Tavaszi Hagyományteremtő Est a társadalmi felelősségvállalás jegyében szerveződött és éppen arról szólt, amiről szólnia kellett.
Egy olyan jótékonysági esemény volt, ahol a vidámság és a jó hangulat szinte kötelező – tudva azt, hogy közben nemes célt is szolgál.

A rendezvényen számos kulturális, művészeti és szórakoztató programelemmel várták a vendégeket, emellett bemutatkoztak a helyi nemzetiségek, valamint Pávkovics Gábor, és Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke is köszöntőt mondott.

Ezt követően a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoportjának fellépését tekinthették meg a résztvevők, majd egy különleges, svédasztalos díszvacsorát tálaltak, mely alatt a The Hegees akusztikus duó szolgáltatta a zenei aláfestést.

Az esten Sólya Nándor ízletes pálinkáinak, valamint a Neuperger és a Mikóczi pincészet díjnyertes borainak kóstolására is lehetőség volt. A díszvacsora után az Orkestar Radost együttes élőzenéjével folytatódott a program, majd a fiatal tehetségek koncertjét követően Bélavári Zita Couture

„Mint a Mátka” kollekciójának bemutatója következett Kalmus Felician csellóművész kíséretével. Ezt követően a jó hangulatról az Asterix zenekar gondoskodott, majd Kökény Attila koncertje koronázta meg az estét.

Az esemény kapcsán Pávkovics Gábor így nyilatkozott: - Az I. Mohácsi Bál alkalmával ismét megmutatkozott, hogy az összefogás városa vagyunk. Örömömre szolgál, hogy útjára indult egy polgáribál-sorozat, mely számos helyi és környékbeli vállalkozás, magánszemély támogatásával, nemes célok érdekében szerveződik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában