Széles választék

2024.05.06. 20:22

Fókuszban a rovaremésztő növények az idei dísznövény vásáron

Czeczon Enikő

Tizenhatodik alkalommal várja a növények szerelmeseit a Pécsi Dísznövény Kiállítás és Vásár május 11-én és 12-én, amelynek a PTE Botanikus Kert ad otthont.  

Az idei esztendőben az esemény fő témája a rovaremésztő növények lesznek a Magyar Rovaremésztő Növény Természetvédő Társaság (MaRoN TT) jóvoltából.  

A MaRoN TT a rovaremésztő növény fajok, kiemelten a Magyarországon élők védelmével, faj- és génmegőrzésével, szaporításával, élettani jelenségeinek kutatásával élethivatásszerűen vagy kedvtelésből foglalkozó társasági tagok ténykedésének elméleti és gyakorlati segítésével, összefogásával foglalkozik olvasható a társaság honlapján. 

Az érdeklődőket az eseményre mindkét napon délelőtt 10 és délután 6 óra között várják, ahol megtekinthető lesz a botanikus kert gyűjteménye, és lehetőség lesz dísznövényeket, illetve növényekből készült termékeket vásárolni. 

A szervezők széles választékkal készülnek, szobanövények, orchideák, kaktuszok, pozsgás és rovarfogó növények, bonsai, balkon- és mediterrán növények, Plumeria-k, örökzöldek, évelők, cserjék és fák, vízi növények, hortenziák, kerti kellékek, biotermékek is szerepelnek a repertoárban. 

További részletekért keressék fel a PTE honlapját. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!