Bama.hu videó

2024.05.01. 11:00

Baranya ifjú néptáncosai brillíroztak a hétvégén (videó)

Több versenyen is részt vettek vármegyénk néptáncosai, akik igen szép eredményeket értek el. Szennáról és Budapestről is nívós elismeréseket hoztak el Baranya gyermekei.

Jusztin Levente

Forrás: Pöndöly Néptáncegyüttes

Szombaton Szennán, vasárnap Budapesten mutatták meg tánctudásukat Baranya legkiválóbb gyermek néptáncosai.

Baranya, néptánc, elismerés
Baranya gyermek néptáncosai brillíroztak a hétvégén 
Forrás: Józsa Gergely Néptánc Egyesület

Sok gyermek képviselte a baranyai néptánckultúrát Szennán

A versenyen szóló kategóriában a fiúk a férfitáncokat mutathatják meg, páros kategóriában egy fiú és egy lány, vagy két lány táncolhattak együtt. Arra is volt lehetőség a jelentkezésnél, hogy valaki kísérőként induljon kisegítve párját. A verseny során két-két perc állt a versenyzők rendelkezésre, hogy egy kötelező és egy szabadon választott táncanyagot mutassanak be a zsűrinek.

Baranya két tánccsoportja, a komlói Pöndöly Néptáncegyüttes huszonöt fővel, a kozármislenyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület három táncossal vágott neki a hétvégi megmérettetésnek. A négy minőségi fokozatból (bronz, ezüst, arany, kiemelt arany) a nagy részük bronz és ezüst minősítést értek el, arany minősítést a kozármislenyi Gengel Blanka-Nyaka Emília páros és Hofecker Milán, a komlóiak közül Bocz Panna, illetve Kosnás Csaba érte el ezt a fokozatot. Kiemelt arany minősítést szerzett Hock Viola és Czikla Zsolt párosa, valamint Schuber Noel és Schmidt Dominik.

A néptáncpedagógusok munkáját dicséri, hogy a gyermekek táncai között magyaregregyi, hosszúhetényi és kozármislenyi táncok szerepeltek nagy részben.

A kiváló eredményeknek köszönhetően okkal bizakodhatunk abban, hogy az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület által szervezett országos döntőn, aminek Szarvas ad otthont május 24 és 26 között, szurkolhatunk baranyai gyermektáncosnak.

Forrás:  Józsa Gergely Néptánc Egyesület

Budapesten is Baranya táncosa a legjobbak között

Tallér Szabolcs személyében baranyai díjazottja lett a budapest Fónó Budai Zeneházban megrendezett IV. Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Legényesversenynek. „A te lábad fűszfavessző!" elnevezésű szólóversenyen Aranybojtos Táncos címet szerzett a Józsa Gergely Néptánc Egyesület táncosa, aki különdíjban is részesült. A fiatal kozármislenyi táncos előtt szép karrier áll, hiszen a Fóti Táncművészeti Tagozat leendő növendéke, illetve rendszeres résztvevője a táncversenyeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!