Különleges és aktuális

2024.05.08. 11:00

A föld alatt lévő hegyekről is szól az előadás

Wald Kata

Fotó: underworld

Különleges és aktuális ismeretterjesztő is előadás várja az érdeklődőket a május 13-án induló Bólyi Csillagászati Hét során – dr. Bereczki László, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága főosztályvezetője "Geológiai felmérés Bóly környékén" címmel a márciusi bólyi geofizikai mérések eredményeiről tart beszámolót. A május 15-én 19 órakor az Erzsébet Vigadó mozitermében kezdődő előadáson a hallgatóság megtudhatja, hogy milyen magasak a hegyek a talpunk alatt, megismerkedhetnek a Bóly környékén végzett vizsgálatok tapasztalataival, tájékoztatást kaphatnak arról, hogy mit találtak a kutatók, és ez hogyan érinti a város életét. 

A bólyi DRACO Csillagászati Egyesület által szervezett Csillagászati Hét további napján is különleges programok várják az érdeklődőket: többek közt előadások, látványos fotókiállítás, műszerbemutató és gömbvázas (Fulldome) vetítések tarkítják a május 13-tól 18-ig tartó programsorozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!