Fúvósok

2024.01.01. 21:00

Január 7-én lesz a hagyományos újévi koncert Pécsváradon

Czeczon Enikő

Forrás: pixabay

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven újévi koncertre invitálja az érdeklődőket a Pécsváradi Zengő Tehetségpont és Művészeti Egyesület, akiknek célja a művészetet kedvelők és űzők támogatása, valamint a hagyományok megőrzése, köztük a Baranya vármegyében élő magyar és német nemzetiségek zenei szokásainak, ezen belül Pécsvárad város fúvószenei hagyományainak ápolása, fejlesztése és továbbadása. A hangversenyt január 7-én tartják meg a Pécsváradi Művelődési Központban délután 3 órai kezdettel.

A koncert fellépő formációja a Pécsváradi Big Band lesz, akik 1999 óta szólaltatják meg híres és kevésbé híres zeneszerzők munkáit, Big Band hangszerelésben. 
Az együttes Wagner József karnagy vezetésével alakult, aki a január 7-ei koncerten is irányítani fogja a zenekart, amely egykori és jelenlegi zeneiskolás növendékekből tevődik össze. A formáció minden évben megújuló repertoárral igyekszik előadásainkat még színesebbé varázsolni, amelyről minden részt vevő meg is bizonyosodhat az újévi hangversenyen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában