Magával ragadó darab

2023.10.09. 10:00

Magára hagyták, de tíz év múlva szükség lett a segítségére

Még foglalható hely a Janus Egyetemi Színház október 9-ei előadására, a Philoktétészre, amelyet a színpadon délután 7 órától láthat a közönség.

Czeczon Enikő

Forrás: JESZ

A címszereplő neve a görög mitológiából lehet ismerős, akit főhősévé tett Szophoklész egyik tragédiájában. A műben a Trója alá hajozó görögök Lémnosz szigetén hagyják Philoktétészt Odüsszeusz parancsára, akit megmart egy kígyó, és a bűzt, a jajveszékelést nem bírta már elviselni a sereg. De Trója ostromának tizedik évében kiderül, hogy a várost nem tudják bevenni a címszereplő híres, Héraklésztól kapott íja nélkül. Ezután tér vissza Odüsszeusz és Neoptolemosz a szigetre, hogy meggyőzzék Philoktétészt, hogy adja nekik az íjat és tartson velük. Szophoklész darabjában az egyén és a közösség egymásra van utalva, egyik sem lehet meg egymás nélkül.

Szophoklész klasszikusát gondolta újra a JESZ pódiumán látható, azonos címmel futó színmű, amelyet Zakariás Máté rendezett.

A darabon való részvétellel kapcsolatban keressék fel a az előadás Facebook eseményét vagy a Janus Egyetemi Színház weboldalát

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában