Felejthetetlen volt

2023.07.02. 20:00

Magasba szökött a bulimérő a 15. Fishing on Orfűn (galéria)

Az első fesztiválélmény mindig meghatározó. Eldől, hogy a jövőben több ilyennek szeretnénk-e a részévé válni, vagy köszönöd, de nem kérsz belőle többet. A jubileumi, pontosabban a tizenötödik Fishing on Orfű garantáltan az előbbit érte el.

Czeczon Enikő

Fotó: Kálmándy Ferenc

Négy napon át énekelhettünk, táncolhattunk és bulizhattunk a legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfűn. Közel százötven zenei produkciót vonultattak fel a szervezők, kielégítve mindenki vágyát.

A Fishing minden tekintetben sokszínű, ezért is volt jó választás, hogy első napon a Galaxisok zenekar nyitotta a showt a nagyszínpadon. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy nem csak a fiataloknak, hanem az idősebbeknek is szólnak a dalaik, ahogy a fesztivál is minden korosztály számára szól. És innen pedig nem volt megállás. A KFT is hatalmas bulit csapott. Aki nem volt ott, az csak elképzelni tudja azt, hogy milyen lehetett, ahogyan több százan egyszerre énekli az Afrikát. Egy szó: katartikus.

A csütörtöki nap egyik legjobban várt fellépője egyértelműen a Quimby volt. Négy évvel ezelőtt játszottak a fesztiválon utoljára, így nem meglepő, hogy akkora tömeg gyűlt a színpadhoz, hogy bármerre néztünk, csak embert láttunk. Mintha az egész fesztivál ezen a koncerten lett volna.

A fesztiválozók mintha sosem fáradnának el. Talán azért, mert szomjazzák az élményeket, és a fáradság nem lehet akadály. Pénteken is sok mindenbe belekóstolhattunk: Hiperkarma, Elefánt, Parno Graszt, Frenk, Middlemist Red. Utóbbi még sokak szemébe könnyeket is csalt, hiszen a csapat tart egy kis szünetet, és ez volt az utolsó előtti fellépésük.

És elérkezett a szombat, amit mindenki annyira várt. Mindenki másért ugyan, de az biztos, hogy bulis egy napra sikerült szervezni az utolsó estét. Hiszen pogózás volt a Bohemian Betyarson, tombolás a Bëlgan, majd Beton.Hofin.

Panaszt kevés jutott el hozzánk. A zenével mindenki meg volt elégedve, talán, ami sokaknak nem nyerte el a tetszését, azok az árak voltak. Kissé magasba szöktek az ételek értékei, de még így is mindig tele volt a gasztro utca, szóval szemet hunytunk felettük, hiszen az éhség nagy úr, főleg, hogy sok finom falattal csalogattak. 

Tömeg az volt rendesen. De ez nem is meglepő, főleg, hogy minden bérlet és jegy elkelt a fesztiválra. De ha valaki még meg akarja tapasztalni a Fishinges életérzést, annak nem szabad csüggednie, hiszen a Fishing on Orfű csapata ráadással készül augusztus 17. és 19. között. Egy újabb fesztivált hívtak létre, amelyet a Happy Fisherman Camp névre kereszteltek, de ez egy limitált nézőszámú fesztivál lesz, legfeljebb háromezren vehetnek részt rajta. Jegyek még kaphatók rá, szóval érdemes igyekezni, ha a nyarat is Fishing-élménnyel akarjuk zárni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában