Bama.hu videó

2023.07.09. 11:30

Dominált a rózsaszín: tündérek és doktorok is megkóstolták a rozét (galéria és videó)

Az unalom nem volt napirenden július első teljes hetén, hiszen Pécsen zajlott a Zsolnay Fényfesztivál, Villányban pedig folyt a bor a Rozé Fesztiválon.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Már több mint tíz éve rendezik meg július második hétvégéjén a Rozé Fesztivált Villányban. Az esemény pedig több ezer látogatót vonz évente, ami idén sem volt másképp. Az egyik legjobb dolog ebben a két napos rendezvényben, hogy olyan fiatalos és lendületes programokat kínál, amelyek illeszkednek a rozé karakteréhez.

Az első nap egyik legikonikusabb pillanata a közös koccintás volt, hiszen a Villányi Borvidék csatlakozott a BorÉRT Borturisztikai Egyesület sok éve indított kezdeményezéséhez, a Magyar Bor Napja - Koccintás 2023 eseményhez. Ennek apropóján a 4S Street Mesélek a bornak című számánál a fesztiválközöség tagjaninak nem volt más dolguk, mint elfogadni a kínált bort, és koccintani az adott pillanatban. Ahogyan Hamvas Béla fogalmazott: „Minden bor (…) társas, és igazi lényét akkor tárj fel, ha közösségben isszák.” Ez pedig egy nem mindennapi esemény keretében meg is valósult Villányban, amelyet biztos, hogy nem felejtenek el a résztvevők.

Nemcsak a bor, hanem a 3 kilométeres futás is főszerepet kapott július 8-án, amelynek feltétele az volt, hogy rózsaszínbe öltözzenek a résztvevők és szettjüket minél vidámabb kiegészítőkkel díszítsék.  Igen érdekes öltözékeknek is tanúi lehettünk, mert a futással egy időben szépségverseny is zajlott. Unikornis, tündérkék, szuperhősök – Rozéállók néven a Bosszúállok után szabadon – doktorok – infúzióban adagolták a bort – is futócipőt húztak, hogy megtegyék a távot. Mondanom sem kell, hogy hatalmas sikerük voltak.

A fesztivál keretében zenészek és zenekarok érkeztek Villányba, hogy még nagyobb fesztivál hangulatot teremtsenek. A fellépők között volt VALMAR, akik nem okoztak csalódást, hiszen még úgyis megtartották a koncertet, hogy Marics Peti nemrégiben eltörte a lábát. De a show nem maradt el, hatalmas bulival zárták a fesztivált. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!