Fejlesztési tervek

2 órája

Kinőtte Mohács a jelenlegi sportuszodát, lépett az önkormányzat a bővítése érdekében

A 2007-ben átadott  tanuszoda mára a szigorú időbeosztás ellenére esetenként kényelmetlenül zsúfolt, ezért a lakosság, valamint a sportszakosztályok részéről mind gyakrabban felmerülő igény a létesítmény továbbfejlesztése. Ezekre figyelemmel a szomszédos, jelenleg a vasúttársaság birtokában álló telek egy részének ingyenes önkormányzati tulajdonba adását kezdeményezte az önkormányzat.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

A kép illusztráció

Forrás: MW

Mohács - a vármegyében egyedüliként - bekerült a Magyar Úszó Szövetség Úszó Nemzet Programjába, amely az óvodás és általános iskolás gyermekek úszásoktatásának harmadik osztályig történő bevezetéséhez szükséges oktatási, infrastrukturális, szakmai és módszertani területeit fogja össze.

A program hosszú távú célja a gyermekek egészséges életmódra ösztönzése, míg a középtávú cél, hogy minden gyermeknek lehetőséget teremtsenek a vízbiztos úszás elsajátítására az általános iskola 3. évfolyama befejezéséig.

- A jelenlegi ingatlanon a helykihasználás maximális, vagyis, a bővítéshez, fejlesztéshez egy erre alkalmas ingatlan szükséges

 - hangsúlyozta lapunknak korábban Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere.

A bővítésre adott a lehetőség a szomszédos telek egy részének megszerzésével.

A mintegy tizennégy hektáros terület a Magyar Állam tulajdonában és a Magyar Államvasutak Zrt. vagyonkezelésében van. A MÁV-Start Zrt.-vel sikerült megegyezni arról, hogy az ingatlannak melyek azok a részei, amelyek nem szükségesek részükről az üzemszerű működéséhez, de jó megoldást jelenthetnek az uszodabővítéshez.

Így telekalakítási eljárással létrehozható egy több mint ötezer alapterületű ingatlan, ahol felépülhet a reménybeli új létesítmény.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén kezdeményezte a szóban forgó telek ingyenes önkormányzati tulajdonba adását, s felhatalmazta a polgármestert az erről szóló megállapodás aláírására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában